Algemeen

´Walking Dead´-acteur Lennie James over 'Blade Runner 2049'

De acteur licht met name de strenge veiligheidsmaatregelen op de set toe.

door Zilko Tarici om 18:05 in Algemeen
Geheimzinnige filmsets zijn tegenwoordig aan de orde van de dag, en Denis Villeneuve's langverwachte scifi-sequel Blade Runner 2049 is zeker geen uitzondering. Tot dusver hebben we een aantal foto's en een vage trailer van de film voorgeschoteld gekregen die meer vragen oproepen dan antwoorden geven. Nu we afwachten op de volgende trailer, heeft The Walking Dead-acteur Lennie James aan NewsWeek uitgelegd hoe geheimzinnig de productie van de film wel niet was:

"Ze boden me geheel onverwacht een rol aan in de film, en ik wilde alleen meedoen als ik een script mocht lezen. Ze stuurden me de 20 pagina's voordat mijn personage arriveert in de film en 20 pagina's nadat mijn personage verdwijnt uit de film. Ik kon het script lezen via een soort app, die op slechts één apparaat kon worden geopend. Ik kon geen screenshots of foto's nemen op deze manier. Vervolgens had ik 36 uur om het te lezen, waarna de tekst voor altijd verdween. Toen ik eenmaal besloot om te tekenen voor de film, stuurden ze me het hele script."

James tekende voor opnames die vorig jaar plaatsvonden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De acteur geeft in het volgende citaat aan hoe zwaar de beveiliging op deze set wel niet was:

"Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt... ik moest elke dag tekenen voor de stukken script die ik kreeg. Vervolgens kreeg je de dialogen die je op de betreffende dag moest uitbeelden en daarna moest je wederom tekenen bij het inleveren van de tekst. Je mocht pas naar huis als je je script weer terug had gegeven. Het was een gekkenhuis. Toen ik klaar was met de opnames, hoopte ik het script nog eens op mijn gemak te kunnen lezen. Negen uur later was het echter verdwenen van mijn iPad."

Blade Runner 2049 draait vanaf 5 oktober 2017 in de Nederlandse bioscopen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

meanrat

Avatar

Besliste...speelt hij dan een personage dat moet slissen of zat de eindredacteur weer te slapen?

Frietgezicht

Avatar

Als die net zo charismatisch overkomt als in twd dan neem ik een paar blikjes red bull mee.

Xenolicker

Avatar

Frietgezicht! Ik neem aan dat 'ie daar geen zombie in speelt, die zijn vaak niet zo charismatisch - dan zou het gewoon goeie casting zijn?!

NieuwsFilm

meest populair