Sir Ian McKellen over Donald Trump

En de President is geen grote fan van de Twilight hoofdrolspeelster...

Sir Ian McKellen staat bekend als iemand die opkomt voor waar hij om geeft en voor wat hij belangrijk vindt. Daar valt voor hem zeker ook het recht op homeseksualiteit onder; in 1988 liet hij weten dat hij gay was en sindsdien is hij een erg belangrijk persoon voor het LGBT Social Movement (Homo-emancipatie). Het is dus wel logisch dat hij ook in opstand komt tegen Donald Trump.

Zo liep hij ook mee in een van de talloze marsen tegen Donald Trump en wel op een leuke manier: McKellen had namelijk een bord bij zich waarop een foto te zien van zijn goede vriend en mede-acteur SirPatrick Stewart, in zijn bekende Star Trek rol als Kapitein Jean-Luc Picard met zijn beroemde 'facepalm meme'.

McKellen zei het volgende: ''Trump heeft een impact op ons allemaal. Sommigen denken zich met hem te kunnen identificeren en geloven in wat hij zegt omdat ze hem op tv hebben gezien. Ze denken dat deze miljardair en al zijn miljardair vriendjes echt voor onze rechten gaan opkomen. Maar de meesten zien wat er achter die façade schuilgaat''.

''De wereldwijde optochten waren een goed begin, maar we moeten doorgaan. Sommige mensen zeggen: ''Geef hem een kans''. Ik zeg dan op mijn beurt: ''Goed, we geven hem een kans en wat doet hij? Hij verwijdert meteen alle informatie over de LGBT-gemeenschap, klimaatverandering en hulp voor de kunstsector op zijn officiële website. Hij heeft, wat mij betreft, zijn kans gehad''''.

Donald Trump reageert normaalgesproken graag op zo'n soort dingen via Twitter, maar liet alleen weten dat ''het volk het recht heeft te protesteren, ook al ben ik het er niet altijd mee eens''.

Iemand die door Trump al in 2012 met de grond gelijk gemaakt werd, was Kristen Stewart en dat vanwege haar relatie met Twilight tegenspeler Robert Pattinson. Zo zei Trump in een tweet: ''Iedereen weet dat ik gelijk heb als ik zeg dat Robert Pattinson Kristen Stewart zou moeten dumpen. Binnen enkele jaren zal hij mij dankbaar zijn. Wees slim Robert'' Ook zei Trump, nadat het tweetal hun relatie beëindigd had: ''Robert Pattinson moet Kristen Stewart niet terugnemen. Ze bedroog hem als een hond en zal dat weer doen, let maar op. Hij kan vele malen beter krijgen''.

Stewart zei hier laatst nog het volgende over: ''Hij was een paar jaar geleden kwaad op mij en werd door mij geobsedeerd, wat gewoon gestoord was. Ik kan het nog steeds niet begrijpen. Destijds was hij alleen bekend van zijn realityreeks, ik zocht er toentertijd niet zoveel achter en was het eigenlijk alweer vergeten, maar laatst herinnerde iemand mij hieraan. Hij zal er waarschijnlijk wel opnieuw over tweeten...''.



NieuwsFilm

meest populair