Schrijver 'A Dog's Purpose': Hond wordt niet mishandeld in video

Schrijver 'A Dog's Purpose': Hond wordt niet mishandeld in video

Aldus W. Bruce Cameron, na verder onderzoek.

Het komische drama A Dog's Purpose ligt sinds een week geleden onder vuur, nadat een controversiële video opdook. Roddelwebsite TMZ kreeg deze in bezit en plaatste hem online. Op de video zien we een hond die door een crewlid gedwongen wordt om in het water te gaan. Volgens velen leek het erop dat de man dit hardhandig deed, maar volgens de schrijver van het boek waarop de film gebaseerd is, W. Bruce Cameron, klopt dit niet.

Via Facebook plaatste hij een officiële verklaring. De auteur vertelt dat de nieuwsberichten misleidend zijn en niet het hele verhaal vertellen. "De video die we allemaal gezien hebben vond ik ook choquerend, want toen ik op de set was zette iedereen zich in voor de veiligheid en het gemak van de honden. Als de mensen, die de video hebben opgenomen en gemonteerd, dachten dat er iets aan de hand was, waarom wachtten ze dan vijftien maanden om iets te doen? In plaats van onmiddellijk de autoriteiten te bellen?"



Cameron meldt andere beelden van dezelfde dag te hebben gezien. Die schetsen een heel ander beeld. "De hond was niet doodsbang en in het water gegooid. Ik heb beelden van Hercules gezien, van eerder die dag, waarop hij vreugdevol in het zwembad springt. Toen hem gevraagd werd de stunt van de andere kant van het bad te doen, wat niet is zoals hij het heel de dag oefende, stribbelde hij tegen. Het was een vergissing om de hond in het water te zakken, om te laten zien dat alles in orde is. Het lag niet aan het water, maar de locatie. Hercules volbracht later de stunt met vreugde toen hij terugkeerde naar zijn eerste plek."

De auteur onthult ook niet helemaal blij te zijn toen Hercules' hoofd onder water ging, maar gelukkig was er een duiker en een hondentrainer in de buurt om hem te beschermen. "Hij houdt van het water, was niet in gevaar en ook niet overstuur," blijft Cameron volhouden.

Kort nadat de video verscheen onthulden acteur Josh Gad en regisseur Lasse Hallström, die tevens niet op de set waren op dat moment, de video verontrustend te vinden. Dierenrechten-organisatie PETA wil dat mensen de film boycotten. Distributeur Universal Pictures laste de première, die het afgelopen weekend moest plaatsvinden, af. Producent Amblin Entertainment voert nog een onderzoek naar het incident. De bedrijven laten nochtans weten vertrouwen in hun familiefilm te hebben en dat de landelijke première van 27 januari gewoon doorgaat.



NieuwsFilm

meest populair