LIFF gaat uitbreiden dankzij komst megabioscoop naar Leiden

LIFF gaat uitbreiden dankzij komst megabioscoop naar Leiden

De bouw begint in 2019.

Er komt een megabioscoop in Leiden. Na jarenlange onduidelijkheid zal er nu eindelijk een nieuwe bioscoop gebouwd gaan worden. De bioscoop krijgt een plek in het vernieuwde stationsgebied van Leiden en zal de nieuwe hoofdlocatie worden van het Leiden International Film Festival.

De organisatie van het Leiden International Film Festival was nauw betrokken bij de plannen voor de nieuwe bioscoop. In de ontwerpen is dan ook rekening gehouden met de groeipotentie en de internationale uitstraling van het filmfestival.

Leiden International Film Festival directeur Alexander Mouret is zeer blij met de plannen. Mouret: "De nieuwe bioscoop zal het mogelijk maken dat het Leiden International Film Festival bij de grootste filmfestivals van Nederland kan gaan horen." De komende jaren zal ook de Stadsgehoorzaal steeds intensiever als locatie bij het filmfestival betrokken worden.

De bouw van de nieuwe bioscoop zal begin 2019 starten. Uitbater van de bioscoop zal Bioscopen Leiden worden, dat ook de andere Leidse bioscopen Trianon, Kijkhuis en Lido in handen heeft. De nieuwe bioscoop krijgt 8 zalen.

De twaalfde editie van het Leiden International Film Festival zal plaatsvinden van 25 oktober tot 5 november 2017.



NieuwsFilm

meest populair