Uma Thurman wint rechtzaak rondom dochter Luna

Uma Thurman wint rechtzaak rondom dochter Luna

De Kill Bill-actrice krijgt van de rechtbank de volledige voogdij over haar dochtertje Luna toegewezen. Haar ex Arpad Busson trekt overduidelijk aan het kortste eind na deze slopende voogdijzaak.

De Amerikaanse filmactrice Uma Thurman (Pulp Fiction, Nymphomaniac) heeft de langlopende voogdijzaak om haar dochtertje Luna gewonnen van haar ex-verloofde Arpad Busson, een steenrijke Franse financier. Na een langlopende juridische strijd, liggen er nu duidelijke afspraken op tafel.

De rechtbank heeft geoordeeld dat Thurman de volledige voogdij krijgt over hun 4-jarige dochtertje Luna. Met haar ex is via een juridisch bindende omgangsregeling overeengekomen dat Busson hun dochter één keer per maand mag bezoeken. De zaak pakt dus positief uit voor Thurman. Zij reageerde dan ook opgelucht toen ze de rechtbank in New York verliet: "Het is een goed gevoel om het eindelijk af te kunnen sluiten.", zo zou de 46-jarige actrice hebben gezegd tegen een journalist.

De in Londen gevestigde multimiljonair en de Kill Bill-actrice hadden sowieso al een moeizame relatie. De twee ontmoetten elkaar in 2007 en kondigden in juni 2008 hun verloving aan, om deze vervolgens eind 2009 weer af te blazen. Na een korte relatiestop, kwamen de tortelduifjes toch weer bij elkaar en kregen ze hun dochtertje Luna. Helaas zorgde ook zij niet voor een sterkere verbintenis tussen de twee, aangezien het stel in 2014 alsnog definitief een punt achter hun relatie zet.

Vooral dochtertje Luna lijdt natuurlijk onder het grove, juridische bekvechten van haar vader en moeder. Met de uitspraak in de pijnlijke voogdijzaak, hoopt de rechter dat er een einde komt aan het gevecht tussen Thurman en Busson. De rechter sprak dan ook strenge en duidelijke woorden tegen de ex-geliefden en zei onder andere dat beide ouders "hun geschillen, wrok en woede opzij moeten zetten, in het belang van hun kind".

De Fransman wordt overigens nu door de roddelpers gelinkt aan onze eigen prinses Mabel, de weduwe van prins Friso van Oranje-Nassau. Uma Thurman deelt inmiddels de lakens met de 59-jarige hotelketeneigenaar André Balazs, met wie zij al eerder een relatie (2004 - 2007) heeft gehad.



NieuwsFilm

meest populair