A Quiet Dream [IFFR2017]

Seksdromen en in mooi zwart-wit geschoten dansscènes in aangename 'hang-out' film met droomachtige structuur en stijl.

Regie: Lu Zhang | Cast: Han Ye-ri, Yang Ik-june, Park Jung-bum, Yoon Jong-bin e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2016

A Quiet Dream is een 'hang-out' film. Waarin drie mannen en een vrouw in een bar zitten en praten, naar de film gaan en samen rondlopen. Grappige dialogen en een dromerige sfeer, versterkt door mooie zwart-wit composities plus muziek- en dansscènes, maken het prettig om met hen rond te hangen.

Een jonge vrouw runt een heel klein café en zorgt voor haar comateuze vader, die altijd in een rolstoel of in bad zit. Drie mannen die bijna elke dag haar bar bezoeken, proberen ieder zonder succes haar hart te winnen. Als zij op een dag naar hun dromen vraagt, vertellen ze allemaal over hun nachtmerries. Maar zij staan verbaasd te kijken als zij vertelt dat ze in haar droom met elk van hen naar bed ging.

Vanaf dat moment groeit de vriendschap tussen de vier en gaan ze als groep steeds meer samen doen. Met veel droge humor in hun dialogen. Zoals een discussie over kungfufilms waarin de een zegt dat hij van Jackie Chan houdt, waarop de ander zegt dat dat niet zomaar kan, want ''je lijkt op Sammo Hung''.

Zowel als ze samen zijn als tijdens momenten van eenzaamheid is er ook tijd voor zelfreflectie, wat terug te zien is in de vele shots in spiegels. Dat juist de scène over dromen zo'n sleutelmoment blijkt te zijn voor hun band als viertal, is toepasselijk voor de aangename droomachtige structuur en stijl.



Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2017 pagina voor meer verslaggeving.



NieuwsFilm

meest populair