Krijgt hitserie 'Downton Abbey' bioscoopfilm?

Krijgt hitserie 'Downton Abbey' bioscoopfilm?

Het Britse kostuumdrama lijkt nog steeds niet voorbij.

De mogelijkheid werd al eerder geopperd, maar vandaag nog eens extra kracht bijgezet een film als vervolg op de recent beëindigde Britse hitserie Downton Abbey gaat er wat showrunner Julian Fellowes betreft van komen. Hij is al begonnen met het eerste werk aan de bioscoopfilm, zo liet hij doorschemeren in een interview met The Evening Standard.

Hoewel de producenten het project het groene licht nog niet hebben gegeven, is Fellowes op eigen initiatief al aan de slag gegaan. 'Ik heb er al wat werk aan verricht omdat ik niet wil riskeren dat de producenten plotseling ja zeggen en het meteen in gang gezet moet worden. Kunnen we de hele cast weer bijeen krijgen? We hebben alleen het groene sein nodig in het begin. Meer dan dat weet ik momenteel eerlijk gezegd niet.'

Geruchten over een filmversie van Downton Abbey doen al meer dan een jaar de ronde, zodra de serie na het zesde seizoen tot een einde kwam. Onlangs leek er echter schot in het project te zitten, omdat diverse leden van de cast gevraagd was hun werkschema voor het najaar zo veel mogelijk vrij te houden. Aan Fellowes zal het in ieder geval dus niet liggen. Aan de fans waarschijnlijk ook niet, want de serie over de lotgevallen van een aristocratische Engelse familie en hun bedienden aan het begin van de Twintigste Eeuw waren een enorme kijkcijferhit voor zender ITV, zowel in eigen land als daarbuiten.

Er zal zeker genoeg interesse zijn voor één laatste terugkeer naar het statige Downton. Nu lijkt het dus slechts wachten op de definitieve bevestiging dat het inderdaad door zal gaan.



NieuwsFilm

meest populair