Opnames 'Avatar'-vervolgen starten deze zomer!

En alle scripts zijn afgerond.

In april 2016 werd aangekondigd dat er maar liefst vier vervolgen moeten gaan verschijnen op Avatar. Het tweede deel - ooit aangekondigd voor december 2014 - werd geprikt voor december 2018. Nu heeft Avatar-bedenker James Cameron onthuld dat de opnames voor Avatar 2 deze zomer moeten gaan starten.

In gesprek met The Daily Beast heeft Cameron aangegeven dat de scripts voor de Avatar-vervolgen zijn afgerond en dat de acteurs zich later dit jaar verzamelen om te starten met de motion capture-opnames.

"Het zit zo, mijn focus ligt niet op Avatar 2. Mijn focus ligt op Avatar 2, 3, 4 en 5 tegelijkertijd. En dat is exact de manier waarop ik het aanvlieg. Ze worden tegelijkertijd gemaakt. Ik ben net klaar met het script van Avatar 5. Ik start nu om ook actief het productieproces in te kunnen stappen," aldus de drukke Cameron.

"In augustus zal ik samen met de acteurs werken aan de capture-opnames. Mijn agenda is tot dat moment volledig volgeboekt. Alles staat in de actiemodus, alles is ontworpen en we gaan er nu volledig voor. Het voelt alsof ik word vrijgelaten uit de gevangenis, aangezien ik de laatste twee jaar in een grot heb gezeten met de scripts."

Cameron schreef de scripts overigens niet zelfs. Hij kreeg hulp van Rick Jaffa, Amanda Silver, Josh Friedman en Shane Salerno. De acteurs Sam Worthington (Jake Sully), Zoe Saldana (Neytiri), Stephen Lang (Miles Quaritch) en Sigourney Weaver zijn bevestigd en in december 2020, december 2022 en december 2023 moeten het derde, vierde en vijfde deel verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair