Ellen DeGeneres vergelijkt Finding Dory met Trump's besluiten

Ellen DeGeneres vergelijkt Finding Dory met Trump's besluiten

De animatiefilm maakt de President eigenlijk een beetje belachelijk.

Donald Trump valt bij veel mensen niet zo goed in de smaak. Tegen zijn nieuwe anti-vluchtelingendecreet en de bouw van een muur op de grens met Mexico wordt al flink geprotesteerd. Ellen DeGeneres liet ook van zich horen en dat deed ze op een wel heel komische manier. Afgelopen zondag vond namelijk de eerste filmvoorstelling plaats in het Witte Huis, waar ook de President en zijn familie bij aanwezig waren. Ze hadden gekozen voor Pixar's Finding Dory, waarin, ironisch genoeg, een vis op zoek gaat naar haar familie in Amerika.

DeGeneres had van tevoren aangegeven het niet over politiek te willen hebben en had het in plaats daarvan alleen over Finding Dory, de erg ''onpolitieke en familievriendelijke film''. Ellen DeGeneres sprak de stem in van Dory en besloot om het plot van de film ter plekke eens goed uit te leggen.

''Finding Dory gaat over een vis, Dory, die woont in Australië, maar haar ouders zijn in Amerika'' begint DeGeneres. ''Op zoek naar haar ouders komt Dory uiteindelijk aan in Amerika samen met haar vrienden Marlin en Nemo. Maar eenmaal daar komt Dory terecht in het Marine Life Institute achter een gigantische muur. Ze moeten dus een manier vinden om over die muur te komen, en je gelooft het misschien niet, maar die muur heeft totaal geen effect en kan niemand tegenhouden''.

''Ze raakt haar familie dan wel kwijt maar wordt geholpen door allerlei andere dieren, ook al hebben ze niets gemeen met Dory en zijn ze allemaal heel verschillend, iedereen helpt haar. Want dat is wat je doet als je iemand ziet die hulp nodig heeft: je helpt hen. Dus ik hoop dat iedereen die deze film heeft gezien dit begrepen heeft''.



NieuwsFilm

meest populair