DiCaprio in thriller 'Black Hand'

DiCaprio in thriller 'Black Hand'

Leo zal de "Italiaanse Sherlock Holmes" vertolken.

Leonardo DiCaprio's lijst van lopende en geplande titels is inmiddels schrikbarend lang, maar toch weet de acteur blijkbaar projecten te vinden die hij graag aan de reeks toegevoegd ziet worden. Daar komt nu de historische thriller The Black Hand bij. De misdaadroman van schrijver Stephan Talty handelt over een dappere agent in New York, die het in de eerste jaren van de Twintigste Eeuw opnam tegen een meedogenloze bende. Welke rol DiCaprio hierin speelt laat zich raden.

Talty's roman is op feiten gebaseerd en de bende uit de titel, de Zwarte Hand, heeft inderdaad een behoorlijke hoop ellende op haar naam staan. Afpersing, kidnapping, moord en marteling, het was allemaal aan de orde van de dag. De uit Italië afkomstige schimmige organisatie deed de gemoederen flink oplopen en bracht spanningen tussen etnische groepen bijna tot het kookpunt, tot de Italiaans-Amerikaanse agent Joseph Petrosino ingreep. Met de bijnaam de "Italiaanse Sherlock Holmes" wijdde hij zijn leven aan het oprollen van de bende, wat hem zowel triomf als rampspoed opleverde.

Studio Paramount Pictures heeft de rechten voor The Black Hand opgekocht met de intentie het als stervehikel voor DiCaprio te ontwikkelen. De acteur zal zich via zijn productiestudio Appian Way ook als producent van het project opwerpen. Naar een schrijver voor het script wordt nu naarstig gezocht.

Een beoogde releasedatum voor The Black Hand is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair