Algemeen

DiCaprio in thriller 'Black Hand'

Leo zal de "Italiaanse Sherlock Holmes" vertolken.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jan Roselaar om 18:12 in Algemeen
Leonardo DiCaprio's lijst van lopende en geplande titels is inmiddels schrikbarend lang, maar toch weet de acteur blijkbaar projecten te vinden die hij graag aan de reeks toegevoegd ziet worden. Daar komt nu de historische thriller The Black Hand bij. De misdaadroman van schrijver Stephan Talty handelt over een dappere agent in New York, die het in de eerste jaren van de Twintigste Eeuw opnam tegen een meedogenloze bende. Welke rol DiCaprio hierin speelt laat zich raden.

Talty's roman is op feiten gebaseerd en de bende uit de titel, de Zwarte Hand, heeft inderdaad een behoorlijke hoop ellende op haar naam staan. Afpersing, kidnapping, moord en marteling, het was allemaal aan de orde van de dag. De uit Italië afkomstige schimmige organisatie deed de gemoederen flink oplopen en bracht spanningen tussen etnische groepen bijna tot het kookpunt, tot de Italiaans-Amerikaanse agent Joseph Petrosino ingreep. Met de bijnaam de "Italiaanse Sherlock Holmes" wijdde hij zijn leven aan het oprollen van de bende, wat hem zowel triomf als rampspoed opleverde.

Studio Paramount Pictures heeft de rechten voor The Black Hand opgekocht met de intentie het als stervehikel voor DiCaprio te ontwikkelen. De acteur zal zich via zijn productiestudio Appian Way ook als producent van het project opwerpen. Naar een schrijver voor het script wordt nu naarstig gezocht.

Een beoogde releasedatum voor The Black Hand is nog niet bekend.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Martinski

Avatar

Zalig gewoon, ik kijk er echt naar uit. Heb ooit eens een boek gelezen over die periode. Leo zal ongetwijfeld weer een mooie rol spelen. Hopelijk komt er niets tussen en gaat de film door.

Wilskracht

Avatar

De lijst met lopende en geplande projecten is schrikbarend lang? Op IMDB staan er twee. Meer dan dat hij vorig jaar heeft gemaakt, maar dat maakt het nog niet schrikbarend toch? Of hebben IMDB en ik iets gemist?

jochemwijma

Avatar

Ik hoop niet dat het verhaal gaat leiden onder het feit dat diCaprio weer een hoofdrol moet spelen

nieuwslaatste nieuws

meest populair