Guy Pearce ook te zien in WO2-film 'The Catcher Was a Spy'

Guy Pearce ook te zien in WO2-film 'The Catcher Was a Spy'

Paul Rudd speelt de titelrol in de film van Ben Lewin.

Biografieverfilming The Catcher Was a Spy: The Mysterious Life of Moe Berg is een castlid rijker. Begin 2016 tekende Paul Rudd voor de hoofdrol als Berg, een honkbalspeler die tijdens de Tweede Wereldoorlog ook een carrière had als spion. Hij zal in de film ondersteuning krijgen van acteur Guy Pearce.

Moe Berg, geboren in 1902, speelde als kind al honkbal. Hij was een slimme man die later zijn rechtenstudie behaalde en meer dan acht talen sprak. Uiteraard verwaarloosde hij zijn favoriete sport niet: bijna twee decennia lang deed hij mee met professionele honkbalteams, waaronder de Boston Red Sox, Chicago White Sox en de Dodgers. Berg's rol was die van catcher.

Later toen de Tweede Wereldoorlog losbarstte, besloot Berg de geallieerden te helpen. In 1942 ging hij in dienst bij het OSS (Office of Stragetic Services), de eerste Amerikaanse inlichtingendienst die in het buitenland opereerde. Vijf jaar later zou de CIA ten tonele komen. Berg was de perfecte spion, die door vijandelijke militairen en diplomaten over het hoofd gezien werd. De Verenigde Staten wist dankzij informatie van Berg eerder een atoombom te bouwen dan Duitsland.

Wie Pearce moet gaan spelen is onbekend. De regie is in handen van Ben Lewin, die naar een script schiet van Robert Rodat (Saving Private Ryan). De bovengenoemde biografie komt uit 1994 en is geschreven door Nicholas Dawidoff. PalmStar Media en Animus Films bundelen de krachten om de drama thriller naar het witte doek te brengen.



NieuwsFilm

meest populair