Ralph Fiennes regisseert biopic 'The White Crow'

Ralph Fiennes regisseert biopic 'The White Crow'

Een film over de legendarische Russische balletdanser Rudolf Nureyev.

Ralph Fiennes zal de door David Hare geschreven biopic The White Crow regisseren. De film gaat over de legendarische Russische balletdanser Rudolf Nureyev. The White Crow is een productie van HanWay Films, Magnolia Mae Productions and Montebello Productions en is gebaseerd op Julie Kavanaghs boek Rudolf Nureyev: The Life.

De Russische danser Oleg Ivenko zal de rol spelen van Nureyev en La Vie d'Adèle-actrice Adele Exarchopoulos neemt op haar beurt de rol op zich van Clara Saint, de vrouw die hem in 1961 in Parijs hielp om Rusland te ontvluchten. Verdere castleden zijn de Oekraïense danser Sergei Polunin en de Russische actrice Chulpan Khamatova. Fiennes zei in een verklaring het volgende over het project:

"Dit is een verhaal over een compromisloze geest, vriendschap en ideologieën die bol staan van restricties. Daarnaast gaat het ook over het leven van Nureyev en de balletcultuur die hij achter zich liet door Rusland te verlaten."

Gabrielle Tana (Philomena) zal de film produceren. De opnames zullen komende zomer plaatsvinden in St. Petersburg en Parijs.

NieuwsFilm

meest populair