Algemeen

Negativiteit doet IMDb stoppen met reactie-/discussieplatform

Trollen zijn ook niet meer welkom op de IMBb.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 19:29 in Algemeen
Sinds het internet bestaat, vinden heel wat filmliefhebbers hun weg naar IMDb, de Internet Movie Database. Jarenlang was een van de belangrijkste onderdelen de message boards, een plek waar mensen met elkaar in discussie kunnen over de films en uiteraard nog veel meer. Nu heeft de IMDb aangekondigd compleet te stoppen met hun discussieplatform.

In een verklaring lijkt IMDb, onderdeel van Amazon, de schuld neer te leggen bij de gebruikers, aangezien het platform "niet langer een positieve en bruikbare beleving" heeft. Op 20 februari stopt IMDb niet alleen de message boards, maar ook met de mogelijkheid dat gebruikers onderling berichtjes naar elkaar kunnen versturen. Het besluit is naar verluidt genomen op basis van statistieken en gebruikersverkeer.

Op de aankondiging wordt wisselend gereageerd. Er wordt door de nodige gebruikers aangegeven dat er afgelopen jaar minder traffic is en dat er veel meer "trollen" zijn. Voor de duidelijk: trollen zijn mensen die over het algemeen weinig opbouwend commentaar leveren op zaken die vaak niets met het onderwerp te maken hebben. Bijvoorbeeld op spelfoutjes, de mening van een andere gebruiker of vele malen erger: moedwillig de boel lopen verzieken. Alles over trollen lees je op wikipedia.

Het begint overigens een trend te worden dat websites dergelijke functionaliteiten stopzetten. Negativiteit blijkt steeds meer de overhand te krijgen. Lees de complete verklaring op de IMDb en laat hieronder op een opbouwende wijze weten wat jij ervan vindt!

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

esteban

Avatar

Begrijpelijk. Meer valt daar niet over te zeggen.

MrSanders

Avatar

Ik heb horen zeggen dat de nieuwe Amerikaanse regering van Donald Trump hier achter zit, omdat hij tegen de vrijheid van meningsuiting is. Belachelijk dus!

benjamin

Avatar

Beetje jammer dat het zo ver is gekomen, maar wel begrijpelijk.

Bilbo

Avatar

Ik heb daar in de opwachting van wat films (The Hobbit, Batman v Superman, Star Wars) een beetje rondgezworven. Ja, zo'n beetje de boards waar je de trolls zou kunnen verwachten, maar er werd ook helemaal niks aan gedaan, leek het. Leuke discussies waren verborgen onder duizenden trollposts. Snap dat het ook moeilijk is om boards van elk persoon/serie/film goed te beheren (wie weet vindt je wat enthousiastelingen in de community die het gratis willen doen), dus snap dan ook dat het een beetje een vieze vlek werd op de gehele site.

Het mooie eraan was dat je er in theorie echt alles kon discussiëren, maar het grote nadeel was dat het vaak een hele giftige omgeving was.

Moviemagic

Avatar

Toch jammer want als filmfans heb je dan toch vaak leuk contact met elkaar. De 'trollen' kun je gewoon negeren wat het beste is. Ze willen juist een reactie en als je die niet geeft zijn ze hulpeloos. Vaak werden er ook vragen gesteld of kon je die stellen om in de film enkele zaken verhelderd te krijgen als iets niet duidelijk was. Jammer dat er weer toegegeven moet gaan worden aan de negativiteit.

Ed Crane

Avatar

Ik vind't een beetje onzin. Sommige boards waren vergiftigd, op boards van grote, populaire films hingen veel trollen rond, maar het overgrote deel van de films, daar komen geen massa's mensen en ook weinig trollen. Discussie etc. was daar prima mogelijk. En bij boards met trollen, daar dan maar lekker doorheen skippen.

Ik heb er redelijk wat tips, informatie en inzichten/ interpretaties vandaan. Juist over dat laatste was't leuk op de IMDb-boards te praten/ lezen, waar moet dat anders?

IMDb moet juist vooral naar zichzelf kijken, zij hadden geen goed werkend systeem.

Ik heb ook het idee dat ze dit ook een beetje doen omdat ze zoveel mogelijk interactie via facebook willen laten verlopen. Daar valt geld te verdienen (met advertenties en zo).

Buff

Avatar

Onder het mom van trollen verpesten alles dus daarom maar bij iedereen zijn vrijheid inperken door nog een wereldwijde bekende site via fb te laten lopen. Blech! Fuck facebook!

SpaceOddity

Avatar

IMDB had ook eerst kunnen proberen om een -/+ kudo systeem in te brengen, waarbij de community zelf de moderator word. Heeft een comment een bepaald aantal, zelf in te stellen, ''-'', dan word de comment hidden, zoals bij eurogamer.
De mogelijkheid tot discussie blijft bewaard, trolls worden vanzelf niet meer zichtbaar.
Lijkt me een beter idee dan gelijk zo'n rigoureuze maatregel.

Frietgezicht

Avatar

Ik wist niet eens dat je daar berichten naar elkaar kon sturen en lezen of reageren deed ik daar uberhaubt nooit. Ik gebruik het voor info en dat veranderd niet.

Terecht dat ze het aanpassen. Alle films en series staan daar en het worden er alleen maar meer en meer dus bij te houden is het niet en wie gaat dat vrijwillig doen haha.

Uberhaubt lekker belangrijk. Waarom moeten die mensen reageren en praten op een filmsite?Kijk gewoon de film en praat desnoods met vrienden na afloop erover maar zoek je gesprekspartners niet op een filmsite,beetje kansloos.

Ed Crane

Avatar

Omdat sommige mensen extra info willen of een beetje de diepte in willen over een film/ serie.

Frietgezicht

Avatar

Gelukkig hebben wij daar FT nog voor HAHAHAHA

ridjieddo

Avatar

hahaha @Frietgezicht, ik ga stuk :P

Ed Crane

Avatar

Nou, wat een opsteker! ;)

Spider-fan

Avatar

Ik ben ook aardig wat jaren actief geweest op de message boards. Het is echt enorm agressief, om de paar posts wordt er weer een discussie gestart of iemand aan het trollen is, en 'moron' en 'idiot' komt in een groot deel van de posts voor.

Er valt nog wel te discussiëren als je op een board zit van een minder bekende film/regisseur etc. en sommige boards zijn positiever (de Doctor Who board was wel redelijk vriendelijk), maar ik was er allang gestopt want ik vond het echt niet leuk meer.

Waaróm het nou zo agressief/negatief is, weet ik niet echt. Misschien speelt verveling een rol. Natuurlijk wordt er ook in films (en popcultuur in het algemeen) wel het nodige gescholden en is het daar een afspiegeling van. Over het algemeen zijn de gebruikers wel jong heb ik het idee, dus kan het een soort afreageren/puberaal gedrag zijn. Er zijn ook geen moderators, je kan alleen posts die je te ver gaan melden.

horizon

Avatar

Gelukkig hebben we moviemeter.nl nog.

Webjoker

Avatar

Een samenwerking aangaan met Reddit die over alle grote series en films toch al een board heeft, lijkt me een perfecte oplossing en goed voor beide sites. Benieuwd of ze dit overwogen/verkend hebben.

Ed Crane

Avatar

Nee helaas, ze gaan voor facebook...

En de meerwaarde was juist die ontelbare kleinere films etc.

Maar goed, IMDb heeft gewoon nooit zin gehad te pogen orde op zaken te krijgen met een alternatief systeem. Op deze manier krijg je dan ook anarchie.

nieuwslaatste nieuws

meest populair