Negativiteit doet IMDb stoppen met reactie-/discussieplatform

Negativiteit doet IMDb stoppen met reactie-/discussieplatform

Trollen zijn ook niet meer welkom op de IMBb.

Sinds het internet bestaat, vinden heel wat filmliefhebbers hun weg naar IMDb, de Internet Movie Database. Jarenlang was een van de belangrijkste onderdelen de message boards, een plek waar mensen met elkaar in discussie kunnen over de films en uiteraard nog veel meer. Nu heeft de IMDb aangekondigd compleet te stoppen met hun discussieplatform.

In een verklaring lijkt IMDb, onderdeel van Amazon, de schuld neer te leggen bij de gebruikers, aangezien het platform "niet langer een positieve en bruikbare beleving" heeft. Op 20 februari stopt IMDb niet alleen de message boards, maar ook met de mogelijkheid dat gebruikers onderling berichtjes naar elkaar kunnen versturen. Het besluit is naar verluidt genomen op basis van statistieken en gebruikersverkeer.

Op de aankondiging wordt wisselend gereageerd. Er wordt door de nodige gebruikers aangegeven dat er afgelopen jaar minder traffic is en dat er veel meer "trollen" zijn. Voor de duidelijk: trollen zijn mensen die over het algemeen weinig opbouwend commentaar leveren op zaken die vaak niets met het onderwerp te maken hebben. Bijvoorbeeld op spelfoutjes, de mening van een andere gebruiker of vele malen erger: moedwillig de boel lopen verzieken. Alles over trollen lees je op wikipedia.

Het begint overigens een trend te worden dat websites dergelijke functionaliteiten stopzetten. Negativiteit blijkt steeds meer de overhand te krijgen. Lees de complete verklaring op de IMDb en laat hieronder op een opbouwende wijze weten wat jij ervan vindt!



NieuwsFilm

meest populair