Opnieuw film over 'Star Wars' fandom in de maak

Opnieuw film over 'Star Wars' fandom in de maak

Het fenomeen 'Star Wars' begint langzaamaan net zo veel films op te leveren als er eigenlijke Star Wars films zijn.

Een internationaal mediafenomeen als de Star Wars franchise verdient het om na een krappe veertig jaar pieken en dalen ook de nodige films over het fenomeen zelf de revue te zien passeren. Diverse documentaires en zelfs fictiefilms getuigen immers van de sociale kracht van de immer populaire filmreeks. Binnenkort komt daar een productie bij, nu het nieuws ons bereikte dat acteur/regisseur Tony Dow (Leave It to Beaver) de komedie The Line Kings zal regisseren.

The Line Kings neemt de aan waanzin grenzende gedrevenheid van de fans voor Star Wars onder de loep. De film draait om een groep vrienden annex superfans van de franchise, die besluiten gezamenlijk wekenlang op de Hollywood Boulevard voor de deur van een bioscoop te gaan kamperen. Het doel: het winnen van een figurantenrol in de volgende film in de reeks. Deze door de studio opgezette marketingcampagne dreigt echter al snel te degenereren in een bikkelharde, nietsontziende strijd om de felbegeerde prijs. Wat zal triomferen: de liefde voor Star Wars, of de vriendschap tussen haar ooit zo hechte fans?

The Line Kings volgt in de voetsporen van een vergelijkbare titel als Fanboys, die acht jaar geleden al met zowel liefde als spot een beeld schetste van de passie die wereldwijd miljoenen mensen koesteren voor de creatie van George Lucas. Het onderwerp zal ongetwijfeld een publiek aanspreken dat mogelijk bijna net zo groot is als het eigenlijke Star Wars fandom, want welke fan herkent zichzelf nou niet in de hype die een nieuwe release in de reeks typeert?

Wanneer The Line Kings uit moet komen is nog niet bekend. De opnames zullen dit voorjaar van start gaan.



NieuwsFilm

meest populair