M. Night Shyamalan geeft update over 'Split 2'

De regisseur werkt hard aan een mogelijke sequel op de film.

LET OP: ARTIKEL BEVAT SPOILERS

Na al drie weken op nummer 1 te staan aan de Noord-Amerikaanse box-office heeft regisseur M. Night Shyamalan bevestigd dat hij werkt aan een vervolg op de thriller Split met James McAvoy. Shyamalan liet afgelopen zaterdag via zijn Twitter-account het volgende weten:

"Ik heb een outline van 11 pagina's voor mijn volgende film. Ik kan je niet precies vertellen wat het is, maar als je Split hebt gezien kun je dat wel raden."

Split heeft in Amerika bijna de grens van 100 miljoen dollar overschreden en de teller staat wereldwijd al op ruim 150 miljoen dollar. Details over de verhaallijn van de mogelijke sequel worden vooralsnog geheimgehouden. Na het einde van de film kunnen we echter wel met zekerheid zeggen dat Split zich in hetzelfde filmuniversum als Unbreakable afspeelt en dat we in het vervolg dus vrijwel zeker een conflict tussen McAvoy's schizofrene Kevin en Bruce Willis' David Dunn te zien zullen krijgen.

Tijdens een interview van een aantal weken geleden liet Shyamalan nog weten dat hij graag wil dat het verhaal van de sequel op zichzelf kan staan:

"De derde film moet zijn eigen idee hebben. Het concept van de laatste film kan niet enkel zijn dat het 'de laatste Unbreakable' is. Er moet iets zijn waardoor het zijn 'eigen' film wordt. Split en Unbreakable werken als op zichzelf staande films. Ik zal vooral blij zijn als dit met deze film ook lukt."

Split is een project van Blumhouse Productions en kostte slechts 9 miljoen dollar om te maken.

NieuwsFilm

meest populair