Vanessa Hudgens over het beschadigen van een steen

Vanessa Hudgens over het beschadigen van een steen

Vorig jaar raakte ze met haar vriendje betrokken bij vandalisme.

Ter promotie van haar nieuwste komedieserie Powerless, welke zich afspeelt in de wereld van DC-Comics, ging Vanessa Hudgens op bezoek bij SiriusXM. Tijdens het radioprogramma ging de actrice/zangeres ook in op iets dat zich vorig jaar afspeelde: het beschadigen van een steen in een bosgebied te Arizona. Dit vond plaats op Valentijnsdag en Hudgens (28 jaar) moest later een geldboete van duizend dollar betalen. Met het geld besloot vrijwilligersorganisatie Friends of the Forest de rotsblok te herstellen.

Hudgens en haar vriend Austin Butler, met wie ze samen is sinds 2011, kerfden hun namen op een steen in het Coconino National Forest. Door dit later via sociale media te delen werd ze in de kraag gegrepen. De Amerikaanse vindt het echter allemaal overdreven. Zo zegt ze: "Ik gebruikte letterlijk een steen om op een andere steen te schrijven. Het gaat om kalk. Als je het eraf wrijft, verdwijnt het."

De actrice komt voor haarzelf op: "Ik wist dat de eerste beste regenbui het weg zou wassen. Ik geef om de planeet, om Moeder Natuur. Ik vind het geweldig om met de natuurlijke omgeving verbonden te zijn. Het was een hele situatie die erg frustrerend was. Ik wilde niemand kwetsen of het stuk land niet respecteren. Het is niet alsof ik een sleutel gebruikte en erin kraste."

Aanvankelijk kreeg ze een boete van vijfduizend dollar. Ook was er een celstraf van zes maanden in het spel. Van het bovenstaande bedrag hoefde ze uiteindelijk dus maar een vijfde te betalen. Volgens Hudgens heeft ze misschien meer neergeteld. "Ik heb veel geld aan het park gedoneerd om te zeggen: 'Sorry voor alle drama dat ik jullie bezorgd heb.' Maar het zou serieus met de eerste regenbui eraf gewassen zijn."



NieuwsFilm

meest populair