Jack Nicholson gaat weer acteren, in 'Toni Erdmann' remake

Jack Nicholson gaat weer acteren, in 'Toni Erdmann' remake

Het wordt Nicholson eerste rol sinds 2010.

Jack Nicholson gaat weer acteren, in de Amerikaanse van de Duitse komedie Toni Erdmann, van regisseur Maren Ade.

Jack Nicholson was voor het laatst op het witte doek te zien in 2010, in de komedie How Do You Know. Die rol kwam al drie jaar na zijn hoofdrol in The Bucket List, en velen dachten dat het zijn laatste rol ooit zou worden. Ook op Filmtotaal werd enkele weken naar aanleiding van interviews nog gespeculeerd dat Nicholson met pensioen was.

Maar niets blijkt minder waar te zijn. Nicholson gaat de vader spelen die zich voordoet als Toni Erdmann in Toni Erdmann (in de Duitse versie gespeeld door Peter Simonischek), om zijn dochter (Sandra Hüller) uit de sleur van haar zakelijke leven te sleuren. Hoewel de Amerikaanse versie ongetwijfeld een andere titel zal krijgen.

Paramount Pictures heeft de rechten voor de remake opgekocht, met Nicholson aan het project verbonden in de hoofdrol. Kristen Wiig is inmiddels ook gecast, in de rol van de dochter. Adam McKay en Will Ferrell gaan de remake produceren. Maren Ade, schrijver en regisseur van het Duitse origineel, zal uitvoerend producent worden.

Toni Erdmann won tot nu toe al vele prijzen, inclusief de persprijs op Cannes en een nominatie voor de Golden Globe voor beste buitenlandse film. Tevens werd Toni Erdmann uitgeroepen tot beste film van 2016 door zowel de Nederlandse als internationale pers, en is de eerste kandidaat voor de Oscar voor beste buitenlandse film.

NieuwsFilm

meest populair