Disney-CEO Bob Iger laaiend enthousiast over 'Star Wars: The Last Jedi'

Hij mocht de film al zien en vindt hem uiteraard geweldig.

We hebben nu twee nieuwe Star Wars-films gezien en daarmee is de overname van Lucasfilm door Disney alvast geen slechte beslissing geweest. Het is dan ook weinig verrassend dat velen uitkijken naar de volgende film in de reeks, Star Wars: The Last Jedi. Die film van regisseur Rian Johnson lijkt al goeddeels af te zijn.

Diverse bronnen in de filmwereld melden dat CEO Bob Iger The Last Jedi al gezien heeft. Hij omschrijft het - hoe kan het ook anders - als "een geweldig volgend hoofdstuk in de iconische saga rond de Skywalker-familie." Natuurlijk moest hij als CEO van Disney wel positief zijn, en het is ook niet gek dat hij de film al mocht zien. Iets soortgelijks gebeurde een half jaar voordat Batman v Superman uit zou komen bij Warner Bros.

Onder leiding van Bob Iger, die sinds 2005 CEO van The Walt Disney Company is, heeft het bedrijf flink wat overnames gedaan: Pixar, The Jim Henson Company, Marvel en meest recent nog Lucasfilm. Die overnames hebben de studio de meest winstgevende ooit gemaakt.

The Last Jedi gaat op 14 december in première.



NieuwsFilm

meest populair