Jennifer Connelly gecast in 'Alita: Battle Angel'

Jennifer Connelly gecast in 'Alita: Battle Angel'

Maar Connelly speelt niet de Battle Angel uit de titel.

Jennifer Connelly is toegevoegd aan de cast van Alita: Battle Angel, de Hollywoodbewerking van de gelijknamige Japanse manga. Connelly, bekend van onder andere Hulk en Noah, zal een nog niet nader gedefinieerde schurkenrol vertolken, tegenover de door Rosa Salazar gespeelde titelfiguur. Connelly voegt zich bij een bont acteursgezelschap dat eerder al Christoph Waltz, Mahershala Ali, Lana Condor en Ed Skrein in haar rangen mocht opnemen.

Alita: Battle Angel draait om de lotgevallen van een schijnbaar afgeschreven vrouwelijke cyborg die een tweede leven krijgt. Van haar eerste herinnert ze zich niets, hoewel haar aanzienlijke vaardigheden in de martial arts een dodelijk beroep suggereren. Ze begint een nieuw bestaan als premiejager en stort zich op het opjagen van de gevaarlijkste criminelen.

De film wordt geregisseerd door Robert Rodriguez (Machete, Sin City). Producent van dienst is James Cameron (Avatar, Titanic), die jarenlang zelf als regisseur te boek stond maar de regiestoel uiteindelijk liet schieten voor dit passieproject. Wel is hij medeverantwoordelijk voor het scenario. Productie van de film is momenteel in gang in Texas.

Alita: Battle Angel dient in juli 2018 in de VS uit te komen. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend maar zal daar ongetwijfeld niet ver vanaf liggen.

NieuwsFilm

meest populair