Shia LaBeoufs kunstzinige Trump-protest stopgezet

Shia LaBeoufs kunstzinige Trump-protest stopgezet

Het Museum of the Moving Image heeft besloten om het straatkunstproject van Shia LaBeouf, een duidelijk uitgesproken Trump-tegenstander, direct te stoppen wegens de hevige reacties.

Het kunstzinnige Trump-protest van Shia LaBeouf (American Honey, Transformers: Dark of the Moon) is afgelopen vrijdag per direct stopgezet. De 30-jarige acteur werkte voor zijn straatkunstproject samen met het Museum of the Moving Image in Queens, New York. Het relatief simpele kunstproject, waarbij voorbijgangers de zin "Trump zal ons niet verdelen" moesten uitspreken voor een camera, leidde tot hevige, gewelddadige reacties onder voor- en tegenstanders van de nieuwe Amerikaanse president.

Wegens de vele incidenten, dikwijls ook van een racistische aard, heeft het Museum of the Moving Image besloten om zijn handen uit het kunstproject van de filmster terug te trekken, zo laat het weten op zijn website: "Het kunstwerk van Shia vormt een ernstig en voortdurend gevaar voor de openbare orde, vandaar dat wij de installatie zullen verwijderen". LaBeouf en zijn protestcoalitie zullen hun demonstratie tegen Trump ongetwijfeld wel blijven voortzetten.

Enkele weken terug, vlak na de lancering van het project, werd Shia LaBeouf overigens zelf nog gearresteerd door de New Yorkse politie wegens mishandeling. LaBeouf zou iets té gewelddadig hebben ingegrepen, toen een groep fanatieke Trump-supporters onrust kwam zaaien bij zijn protestmanifestatie gericht tegen de 45e president van de Verenigde Staten, Donald Trump.

Het oorspronkelijke plan was eigenlijk om Shia's kunstproject de aankomende vier jaar, de periode van Trumps presidentschap, constant live te streamen op het internet, maar dat gaat dus niet meer door. De Hollywoodacteur staat bekend om zijn spraakmakende, creatieve uitingen. Zo bekeek LaBeouf al eens 72 uur lang non-stop zijn eigen films in een bioscoopzaal, en liet hij zichzelf 24 uur opsluiten in een lift.



NieuwsFilm

meest populair