Richard Gere over Trump's inreisverbod

Hij vindt dat Trump verkeerd bezig is.

Het is geen geheim dat zowat heel Hollywoods elite tegen Donald Trump is; tientallen bekendheden hebben al op allerlei manieren van zich laten horen, van protest-kunstprojecten tot het meelopen en demonstreren in de talloze marsen. Nu laat ook Golden Globe Winnaar Richard Gere van zich horen.

Hij is vooral tegen het inreisverbod dat Trump heeft afgekondigd voor mensen afkomstig uit zeven landen van het Midden-Oosten: ''Dit is zijn grootste misstap. Een vluchteling is iemand die geen thuis meer heeft. Het is iemand die hulp nodig heeft. Het aantal haat-misdrijven is gigantisch gestegen sinds Donald Trump zich verkiesbaar heeft gesteld en nu dat hij dan president is geworden. Hij behoort tot de categorie leiders die angst verspreiden''.

Volgens Gere is het belangrijk dat mensen samen hun best doen om zo te proberen Trump en zijn volgelingen van gedachten te laten veranderen: ''We moeten beter opletten op dat wat we over anderen zeggen en meer respect naar elkaar tonen. We zijn allemaal maar mensen en we moeten deze kleine planeet met elkaar delen'''.

Uiteindelijk zei de 74-jarige acteur nog dat door Trump het woord vluchteling een andere betekenis heeft gekregen: ''Vóór Trump was een vluchteling iemand met wie je medelijden had, iemand die je wilde helpen op de best mogelijke manier. Iemand die je een toevluchtsoord, een veilige plek wilde geven. Nu zijn we bang voor hen geworden''.

Richard Gere zal dit jaar te zien zijn in de film The Dinner.



NieuwsFilm

meest populair