Blu-Ray Review: Kubo and the Two Strings

Blu-Ray Review: Kubo and the Two Strings

De Oscarwinnaar?

Regie: Travis Knight | Cast: Art Parkinson (Kubo), Charlize Theron (Monkey), Matthew McConaughey (Beetle), Ralph Fiennes (Moon King), Rooney Mara (The Sisters), George Takei (Hosato), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Bioscooprelease: 24.08.2016 | [url=https://www.filmtotaal.nl/film/27081]4,5 ster

Samen met het Frans-Zwitserse My Life as a Zucchini, Michael Dudok de Wits The Red Turtle en Walt Disney's Zootopia en Moana is LAIKA's Kubo and the Two Strings genomineerd voor de Oscar voor Beste Animatiefilm. Zou het Japanse sprookje de prijs nu eindelijk eens binnenspelen voor LAIKA? De animatiestudio was namelijk ook genomineerd voor de eerdere stop motion toppers Coraline (2009), ParaNorman (2012) en The Boxtrolls (2014). Veel mensen zullen het de film gunnen; de ontvangst was overweldigend. De financiële paragraaf pakte opvallend genoeg mager uit.

In het $60 miljoen kostende Kubo and the Two Strings (FT Stercijfer = 7,9), goed voor $76,3 miljoen wereldwijd, leeft Kubo een normaal rustig leven in een klein dorpje in het oude Japan waar hij voor zijn zieke moeder zorgt en verhalen vertelt. Een geest uit het verleden verandert alles wanneer deze een eeuwenoude ruzie oprakelt en Kubo moet op de vlucht voor goden en monsters. Om te kunnen overleven moet hij op zoek naar een magisch harnas dat ooit aan zijn vader, een legendarische samoerai-krijger, toebehoorde.

Universal Pictures bracht Kubo and the Two Strings onlangs uit op Blu-ray, uiteraard met een mooie reeks featurettes over de realisatie.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: februari 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Frans, Nederlands, Duits | EAN: 5053083097509 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Kubo and the Two Strings zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt het logo van Universal Pictures in beeld. Na de taalselectie volgt een promo voor de Despicable Me Minion Mayhem attractie in Universal Studios Hollywood en Universal Orlando Resort. Ook is er een trailer voor The Secret Life op Pets. Daarna volgt het hoofdmenu.

Beeld

Universal Pictures heeft ervoor gezorgd dat de liefhebber van deze animatiefilm met veel plezier naar de Blu-ray uitgave kan kijken. Het High Def-beeld en de vol en warmer kleuren zijn namelijk uitmuntend. Met een verhouding van 2.40 : 1 ziet het geheel er prachtig filmisch uit en de scherpte is prachtig. De stop-motion animatie van de personages en figuurtjes zijn vaak zo vloeiend dat je de stop-motion soms bijna vergeet. Voor de liefhebber een uitgave om van te watertanden.

Geluid

Het geluid komt via een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack. De waanzinnige muziek in de film werd opgeleverd door Dario Marianelli, die een Oscar won voor zijn werk aan de film Atonement uit 2007. Surround-geluiden zijn ook voldoende waarneembaar, denk alleen al aan het gevecht met het enorme skelet. Er gebeurt van alles, ook vanuit de surround speakers. Prima track!

Bonusmateriaal

Kubo's Journey: Dit is een verzameling van vijf featurettes, met als eerste een introductie van de regisseur. Vooral de featurettes Mythological Monsters en Braving the Elements zijn aan te raden om even te kijken. De eerste zoomt in op de creatie van de verschillende monsters in de film. Prachtig gedaan! De tweede zoomt in op hoe het vele water is ontwikkeld; opnieuw prachtig om te zien. De andere featurettes heten Japenese Inspiration, The Redemptive and Healing Power of Music en Epilogue. Ook zeker niet onaardige featurettes.

Corners of the Earth: In drie minuten worden de verschillende uitdagingen toegelicht. Overduidelijk een soort online featurette, die overigens niet (zo snel) online is te vinden.

The Myth of Kubo: Deze is ook gewoon op YouTube te bekijken. Net als Corners of the Earth eigenlijk wat onnodig, aangezien Kubo's Journey al voldoende te bieden heeft.

Audiocommentaar: Voor de die-hard liefhebber ook een track met commentaar van regisseur Travis Knight die debuteerde als kopman.

Animatietopper! Prachtige Blu-ray uitgave

Of Kubo and the Two Strings de Oscar binnen gaat slepen, valt te betwijfelen. Walt Disney liet zich met Zootopia van zijn beste kant zien en de andere titels hebben ook veel indruk gemaakt. Maar eigenlijk mogen de titels niet met elkaar vergeleken worden. Kubo is en blijft een prachtige animatiefilm waar de liefde vanaf straalt. In 2018 moet de volgende LAIKA verschijnen. De film zou "mogelijk geen kinderen bevatten en is compleet iets anders dan we eerder hebben gedaan," aldus Travis Knight. Deze Blu-ray uitgave van Kubo is eigenlijk in alles top.



NieuwsFilm

meest populair