Kubo and the Two Strings (2016)

Be bold. Be brave. Be epic

Prachtig vormgegeven kunstwerkje uit de stal van LAIKA’s animatiestudio.
play

7,9 details

  • 101 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Kubo leidt een rustig, normaal leventje in een klein dorpje aan de kust. Als een geest uit zijn verleden zijn leven op de kop zet, zorgt deze voor grote onrust. Kubo moet, om te overleven, een magisch Samoerai harnas opsporen, dat ooit gedragen werd door zijn vader.

Alt titel
Kubo en het Magische Zwaard
Regie
Travis Knight
Cast
Charlize Theron, Matthew McConaughey, Ralph Fiennes, Rooney Mara, Cary-Hiroyuki Tagawa, George Takei, Art Parkinson, Brenda Vaccaro, Minae Noji, Ken Takemoto, Michael Sun Lee, Alpha Takahashi, Saemi Nakamura, Laura Miro, Meyrick Murphy, Zachary Alexander Rice, Ranjani Brow, Luke Donaldson, Aaron Aoki.
Release
19.08.2016
Release NL
24.08.2016
Release DVD
01.02.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Travis Knight | Cast: Art Parkinson (Kubo), Charlize Theron (Monkey), Matthew McConaughey (Beetle), Ralph Fiennes (Moon King), Rooney Mara (The Sisters), George Takei (Hosato), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2016

Denk je aan animatiefilms, dan denk je aan Disney. Of aan de creatieve breinen van Disneys dochtermaatschappij Pixar. Of wellicht aan Dreamworks, die andere populaire animatiestudio. Waarschijnlijk denk je niet meteen aan LAIKA Entertainment, een wat kleiner, in 2005 opgericht productiebedrijf dat zich specialiseert in stop-motionanimatie. Toch heeft de studio in zijn relatief korte bestaan al een aardig cv opgebouwd met titels als Coraline, ParaNorman en The Boxtrolls, kleinschalige films die bol staan van sfeer en een herkenbare, artistieke vormgeving waar honderden uren aan handarbeid in heeft gezeten. Die kenmerkende stijl is misschien nog fraaier dan ooit terug te vinden LAIKA's nieuwste productie. Het betoverende Japanse sprookje van Kubo and the Two Strings schaart zich onmiddellijk tussen het fraaiste werk van de studio tot nu toe.

Samen met zijn moeder leeft de eenogige Kubo verscholen in een grot nabij een klein dorpje. Zijn moeder is op de vlucht geslagen voor haar vader, de boosaardige Moon King die Kubo’s vader, de legendarische samoerai Hanzo heeft gedood. Kubo zelf draagt de grootste zorg voor het huishouden, aangezien zijn moeder sinds de dood van haar man het grootste gedeelte van de dag in een catatonische staat verkeert. Kubo staat bekend als een getalenteerd verhalenverteller. Dagelijks speelt hij de avonturen van zijn overleden vader na op zijn gitaar, een magisch instrument waarmee papier omgevouwen wordt tot ingewikkelde origamikunst, die de verhalen moeten verbeelden. Aan zijn veilige bestaan komt echter abrupt een eind wanneer zijn schuilplaats wordt ontdekt. Plotseling wordt Kubo in de voetsporen van zijn vader geworpen en dient hij op zoek te gaan naar diens magische wapenuitrusting die hem zal helpen zijn grootvader te overwinnen. Hierbij krijgt hij de hulp van twee ongebruikelijke metgezellen: een strenge witte aap en een maffe, heldhaftige kever.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Kubo and the Two Strings Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.