Geliefde animatiestudio Laika maakt eerste live-action film

Eens iets heel anders dan bijvoorbeeld Coraline en Kubo and the Two Strings!

Animatiestudio Laika heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Coraline en Kubo and the Two Strings. Nu gooit de studio het echter over een andere boeg. Ze gaan namelijk aan de slag met de eerste live-action film.

Het gaat hier om Seventeen, gebaseerd op de gelijknamige en nog te verschijnen roman van John Brownlow. Ondanks het feit dat het boek nog niet uit is, waren meerdere studio's geïnteresseerd in het te verfilmen. Na een intense biedingsstrijd wist Laika toch de rechten op de kop te tikken.

Wat te verwachten
De Laiko-CEO, en eveneens de regisseur van Kubo and the Two Strings, Travis Knight, liet zich erover uit: ''Seventeen is een cocktail van ondeugende humor, opwindende actie en ruwe emotie. John heeft een heerlijk unieke stijl en creëerde een schitterend universum met een eigen krachtige identiteit''.

''Laika maakt de afgelopen 15 jaar al films die in onze ogen 'ertoe doen'. We willen altijd iets artistieks brengen, een mix van indrukwekkende beelden en sterke verhalen. Seventeen mag dan wel iets heel anders zijn dan wat iedereen van Laika gewend is, het is een grote en spannende weg de we nu inslaan''.

Schrijver
Brownlow heeft al aan meerdere filmsprojecten meegewerkt, zoals Sylvia maar ook series als Fleming en The Miniaturist. Hij vindt het zelf ook geweldig om met Laika aan de slag te mogen gaan.

''Het is fantastisch om met Laika te werken aan een verfilming van Seventeen. Ik ben al jarenlang een grote fan van de intelligente films die ze maken en ik ben er trots op dat mijn verhaal door deze studio omgetoverd zal worden tot een film!''

NieuwsFilm

meest populair