Alles over 'Kubo and the Two Strings'

Nieuwe stop-motionfilm van studio Laika!

Jim Pedd 22 augustus 2016 19:09 in Featured
Komende donderdag komt de film Kubo and the Two Strings uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 24 augustus in première. Wil je weten welke films je nog meer niet mag missen deze maand? Bekijk dan onze maandtips.

Kubo and the Two Strings

Regie: Travis Knight | Cast: Art Parkinson (Kubo), Matthew McConaughey (Beetle), Charlize Theron (Monkey), Ralph Fiennes (Moon King), Rooney Mara (The Sisters) e.a. | Scenario: Marc Haimes, Chris Butler e.a. | Speelduur: 101 minuten | Genres: Animatie, Avontuur, Familie | Kijkwijzer: 6

De slimme en goedhartige jonge verhalenverteller Kubo (Parkinson) roept per ongeluk een wraakzuchtige geest uit zijn verleden op. Om zijn familie te redden moet hij het mysterie van zijn overleden vader, de beste samoerai die ooit heeft geleefd, zien op te lossen. Tijdens zijn gevaarlijke zoektocht krijgt Kubo hulp van Monkey (Theron) en Beetle (McConaughey). Bewapend met zijn shaisen - een magisch muzikaal instrument - moet Kubo strijden tegen goden en monsters, waaronder de vijandige Moon King (Fiennes) en de boze tweelingzussen (Mara).

Geen vervolg

Studio Laika heeft nu vier films gemaakt en elk daarvan vertelt een geheel nieuw verhaal. Tegenover Slashfilm vertelde CEO Travis Knight (eveneens regisseur van deze film) dat de studio geen vervolgen wil maken. In plaats daarvan wil men enkel originele verhalen vertellen met nieuwe personages en werelden. "Ik heb nog niet eens een beetje interesse in een vervolg," begon Knight. "Ik snap waarom bedrijven het doen, en waarom het nodig is. Zodra je een franchise en merk ontwikkelt, kan dat geweldig zijn voor de zaken."

"Ik denk dat als je ziet dat veel van de moderne cinema bestaat uit franchises en merken en reboots en remakes en vervolgen en prequels, waarin we al dit oude spul afstoffen en het terug proberen te brengen, het is alsof we oude cadeautjes opnieuw inpakken. Er zit dan weinig plezier in de ontdekking en er is weinig kans om verschillende aspecten van wat het betekent om mens te zijn te bekijken, als we alsmaar opnieuw dezelfde verhalen vertellen."

Eerste reacties

Net als voorgaande films van Studio Laika, wordt ook deze film geweldig ontvangen. Op RottenTomatoes scoort Kubo and the Two Strings gemiddeld een 8,3. "Kubo and the Two Strings combineert geweldige animatie met een meeslepend - en erg melancholisch - verhaal dat iets te bieden heeft voor alle soorten publiek."

Box office prestaties

Kubo and the Two Strings kostte 60 miljoen dollar om te maken en beleefde niet het beste openingsweekend in de geschiedenis van het productiehuis. Met zijn openingsweekend van 12,6 miljoen dollar deed de film het slechter dan andere Laika-producties. Gelukkig voor de studio bevalt de film het publiek goed, dus lijkt het erop dat er de komende weken nog genoeg geld verdiend gaat worden in de Verenigde Staten. Maar ook wereldwijd zijn er nog genoeg kansen, aangezien de film in veel landen deze week pas opent. Verwacht wordt dat Kubo minstens goed is voor 120 miljoen dollar.

Trivia

Eerste animatiefilm waar Matthew McConaughey aan meegewerkt heeft. | De vierde film van Studio Laika. | Tweede Laika-film met een hoofdrol voor een Game of Thrones-acteur. De vorige film van Laika, The Boxtrolls, had een hoofdrol voor Isaac Hempstead Wright. Toevallig spelen de twee ook nog broers in Game of Thrones, Bran en Rickon Star.NieuwsFilm