POLL: Beste LAIKA titel

POLL: Beste LAIKA titel

De strijd tussen The Boxtrolls, ParaNorman en Coraline.

Binnenkort verschijnt met Kubo and the Two Strings de vierde stop-motion/3D-animatiefilm van LAIKA, de animatiestudio die de afgelopen jaren hun hele hart en ziel hebben gestoken in een aantal prachtige titels.

In deze POLL - duidelijk eentje voor de liefhebbers - kijken we terug op de drie eerdere avondvullende animatiefilms van LAIKA.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

Coraline (2009)


In 2009 verscheen van LAIKA - opgericht in 2005 - met Coraline de eerste avondvullende film, nadat de stop-motion specialisten in 2005 al indruk maakten met de korte film Moongirl. Met stemmen van onder meer Dakota Fanning en Ian McShane werd de titel van regisseur Henry Selick (The Nightmare Before Christmas) uiterst sterk ontvangen en de film werd zelfs genomineerd voor de Oscar voor Beste Animatiefilm. De opbrengst wereldwijd was netjes, met bijna $125 miljoen bij een budget van $60 miljoen.

ParaNorman (2012)

Drie jaar na Coraline verscheen in 2012 de prachtige ParaNorman (2012), dit keer geregisseerd door Chris Butler en Sam Fell en met stemmen van Kodi Smit-McPhee , Anna Kendrick en Casey Affleck. Met een budget van $60 werd er een redelijke $107 miljoen opgehaald nadat de film al bijzonder sterk werd ontvangen. Ook ParaNorman ontving een Oscarnominatie voor de Beste Animatiefilm.

The Boxtrolls (2014)

Twee jaar geleden verscheen van LAIKA een derde stop-motion film. Opnieuw zien de animaties er prachtig uit en ondanks dat Graham Annable en Anthony Stacchi's The Boxtrolls een vermakelijk verhaal biedt, weet de titel niet zoveel indruk te maken als de twee voorgangers. Een opbrengst van bijna $110 miljoen bij opnieuw een budget van $60 miljoen is het eindresultaat. De stemmencast werd opnieuw een beetje indrukwekkender, met bijdragen van onder meer Ben Kingsley, Elle Fanning, Jared Harris, Nick Frost, Simon Pegg en Toni Collette. Net als de voorgangers was er een Oscarnominatie voor de Beste Animatiefilm.

Kubo and the Two Strings (2016)

Voor de liefhebbers van stop-motion en in het bijzonder LAIKA is Kubo and the Two Strings er een waar echt naar uitgekeken wordt. De eerdere trailers beloven een visueel spektakel en (opnieuw) een klein maar epischer verhaal. Tevens is de stemmencast bijzonder indrukwekkend, met bijdragen van grote namen als Matthew McConaughey, Charlize Theron, Rooney Mara en Ralph Fiennes. Mogelijk weet Kubo wel de Oscar te winnen. Vanaf 24 augustus in de Nederlandse bioscoop.

Hieronder een eerder verschenen video ter gelegenheid van het 10 jarige bestaan van LAIKA:



NieuwsFilm

meest populair