Oscar Isaac in WO II thriller 'The Garbo Network'

Oscar Isaac in WO II thriller 'The Garbo Network'

Isaac schakelt van interstellaire rebellenpiloot naar spion in de Tweede Wereldoorlog.

Het rebellenleven is Oscar Isaac (Star Wars: The Force Awakens, Ex Machina) blijkbaar wel bevallen. Isaac heeft zich nu vastgelegd op het spelen van een historische rebel, de spion Juan Pujol Garcia (1912-1988). Over diens bevlogen leven schreef scenarist William Wheeler (Queen of Katwe) de thriller The Garbo Network, die verslag maakt van diens belevenissen in de oorlogsjaren.

Garcia sloot zich aan bij de Duitsers, maar was heimelijk een dubbelspion in dienst van de Britten. Hij voedde de inlichtingendienst van de Nazi's verkeerde informatie, maar voorzag de geallieerden juist met belangrijke gegevens. Mede dankzij Garcia's inspanningen werden de Duitsers op het verkeerde spoor gezet omtrent de invasie op D-Day. Desondanks kreeg hij voor zijn hulp toch het IJzeren Kruis van de Nazi's, maar werd hij ook een Member of the Order of the British Empire gemaakt. Hij is de enige persoon ooit die het eerbetoon van beiden verdiende.

De titel The Garbo Network verwijst naar Garcia's codenaam voor de Britten, 'Garbo'. Garcia had geen militaire training op zijn naam staan, wat zijn resultaten nog indrukwekkender maakt. Bovendien stond hij bekend als excentriekeling. Een puike rol voor Isaac dus. Naar een regisseur voor het project wordt nu naarstig gezocht.

Wanneer The Garbo Network de bioscoop dient te bereiken is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair