Kevin Smith maakt reboot 'Jay and Silent Bob'

Kevin Smith maakt reboot 'Jay and Silent Bob'

Van 'Clerks III' en een 'Mallrats'-vervolg is geen sprake meer.

Hoewel Kevin Smith zich de laatste jaren bezighield met bizarre maar originele films als Red State, Tusk en Yoga Hosers, doet de regisseur binnenkort weer eens beroep op zijn eerdere werk. Smith gaat aan de slag met een reboot van Jay and Silent Bob, een stonerduo dat bestaat uit hemzelf en z'n goede vriend Jason Mewes.

De praatgrage Jay (Mewes) en de zwijgzame Bob (Smith) lieten hun gezicht al zien in meerdere Kevin Smith-films, waaronder Clerks, Mallrats, Chasing Amy, Dogma en Clerks II. Verder verscheen het tweetal in de horrorfilm Scream 3, doken ze op in een geanimeerde Clerks-televisieserie en kregen ze in 2001 zelfs hun eigen speelfilm: Jay and Silent Bob Strike Back.

Smith heeft het scenario van z'n reboot inmiddels afgerond en lijkt er veel zin in te hebben:

"Hoewel ik het geweldig vind om bezig te zijn met andermans projecten zoals The Flash en Supergirl, kan ik ook niet wachten om weer aan de slag te gaan met mijn eigen dingen uit het View Askewniverse waar ik mijn halve carrière mee bezig ben geweest. Afgelopen maand heb ik de tijd van m'n leven gehad en me helemaal kapot gelachen tijdens het schrijven van de Jay and Silent Bob-reboot, een leuke film waarin de jongens terugkeren naar Hollywood om een gloednieuwe herziening van de oude, door hen zo gehate Bluntman & Chronic- film tegen te houden. Het wordt een ironische en maffe satire die de draak steekt met de hedendaagse reboot-obsessie en er zullen weer tal van bekende gezichten en bijzondere cameo's langskomen. Ik heb zelfs al met Miramax gesproken en ook zij hebben er zin in, dus ik hoop dat we deze zomer met de opnames kunnen beginnen."

Eerder was er ook nog sprake van dat Smith Clerks III en een Mallrats-vervolg zou gaan maken, maar dit is niet langer het geval. Wel maakt de regisseur nog Moose Jaws, een horrorkomedie die samen met Tusk en Yoga Hosers de zogenaamde True North-trilogie zal vormen.



NieuwsFilm

meest populair