Stephen King laaiend enthousiast over verfilming 'Gerald's Game'

Naast The Dark Tower en IT nog een King-verfilming dit jaar.

Dit jaar krijgen we met The Dark Tower en IT twee grote bioscoopfilms te zien gebaseerd op boeken van horror-koning Stephen King. Maar ook op Netflix verschijnt dit jaar een film gebaseerd op een van zijn verhalen: Gerald's Game. De schrijver heeft via Twitter laten weten dolenthousiast te zijn, op basis van een eerste versie van de film.

De door Mike Flanagan, bekend van Ouija: Origin of Evil (2016) en Oculus (2013), geregisseerde horrorfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1992 van King, , met de Nederlandse titel De Spelbreker. Daarin zit een vrouw vastgebonden aan bed en ze doodt per ongeluk haar echtgenoot. Ze realiseert zich dat ze niet weg kan en heeft weinig hoop op redding. Op een gegeven moment nemend de stemmen in haar hoofd over.

Via een tweet laat King weten dat hij onder de indruk is van wat hij heeft gezien. Hij noemt de beelden "gruwelijk, hypnotiserend en geweldig."


In Gerald's Game zijn de belangrijkste rollen weggelegd voor Carla Gugino (Watchmen) en Bruce Greenwood (Star Trek into Darkness) als Jessie en Gerald Burlingame. Ook zie je Henry Thomas (Gangs of New York), Carel Struycken (Men in Black), Kate Siegel (Ouija: Origin of Evil) en Chiara Aurelia (Agent Carter). Netflix heeft nog geen beeldmateriaal vrijgegeven en er is ook nog geen verschijningsdatum bekend.

NieuwsFilm

meest populair