Algemeen

Jimmy Vee is de nieuwe R2-D2 in 'Star Wars: The Last Jedi'

En neemt het stokje van wijlen Kenny Baker over.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 13:53 in Algemeen
The Hollywood Reporter meldt dat Jimmy Vee het stokje van Kenny Baker overneemt en dus in Star Wars: The Last Jedi de rol van R2-D2 speelt. Vee gaf verder al een statement vrij via het productiebedrijf Oh So Small.

"Het is een groot plezier om gewerkt te mogen hebben naast de legendarische Kenny Baker," aldus Vee. "Kenny was een fantastisch acteur en heeft me alle trucjes geleerd die erbij kwamen kijken om R2-D2 tot leven te brengen en ik zal dat ter ere van hem blijven doen. Ik ben erg blij om deel uit te mogen maken van het Star Wars universum en kan niet wachten tot iedereen ziet waar we het afgelopen jaar zo hard aan hebben gewerkt."

Vee werkte eerder al aan Star Wars: The Force Awakens, maar kreeg daar geen credits voor, die gingen naar Baker. Hij werkte verder eerder aan films als Harry Potter and the Sorcerer's Stone en BBC-serie Doctor Who.

Star Wars: The Last Jedi is geschreven en geregisseerd door Rian Johnson en zet het verhaal van The Force Awakens voort. We zien hoe Rey (Daisy Ridley) bij Luke (Mark Hamill) in training gaat en hoe de strijd tegen de First Order voortgezet wordt. Vanaf 14 december 2017 in de bioscoop.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

dan blijft er toch iets van de oude star wars magie over. Gelukkig word R2D2 geen CGI!

nieuwslaatste nieuws

meest populair