Grote brand uitgebroken op de set van 'The Greatest Showman'

Grote brand uitgebroken op de set van 'The Greatest Showman'

Niets aan de hand met acteurs Hugh Jackman en Zac Efron.

Een tegenslag voor regisseur Michael Gracey, die momenteel druk bezig is met de opnames van zijn regiedebuut: The Greatest Showman. De set waar de laatste scène van de film geschoten werd is in vlammen opgegaan, nadat een zelfgemaakte brand uit de hand liep. Dat heeft de New York Post bekendgemaakt.

Het titelpersonage wordt vertolkt door Hugh Jackman. Samen met Zac Efron was hij op de set. Afgelopen zondag vond het ongeval plaats in Brooklyn. Naast de bovengenoemde heren waren er ook 148 andere mensen aanwezig, waaronder vijf gepensioneerde brandweermannen die als figuranten werkten. Zij schoten te hulp en trachtten met de middelen die ze hadden de brand te bestrijden. Later werden ze bijgestaan door de brandweer en andere reddingsdiensten. Zo'n honderd man zou de filmcrew hebben geholpen.

Zie hier een afbeelding van het gebouw dat in brand staat. De bedoeling was dat Jackman - die P.T. Barnum speelt - het karakter van Efron - zijn assistent - moest redden uit een brandend huis. De vijf oud-brandweermannen hoorden aan het eind van de scène te helpen met het plaatsen van Efron op een brancard.

Volgens bronnen is de brand ontstaan door een zestal grote lampen, die de gloed van de zelfgemaakte brand moesten versterken voor de opnames. Deze vielen van het plafond en brachten grotere vlammen tot stand dan bedoeld. Naar verluidt had de brandweer moeite met blussen. "Het vuur stak boven het dak uit," aldus de vuurvechter. 20th Century Fox heeft nog niets van zich laten horen. Niemand lijkt gewond te zijn geraakt. Begin 2018 moet The Greatest Showman in Nederland uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair