Harrison Ford veroorzaakte bijna een gigantisch ongeluk

En dat met zoveel vliegervaring...

Harrison Ford staat bekend als iemand die gigantisch veel van vliegtuigen houdt. De Star Wars acteur heeft een indrukwekkende verzameling vliegtuigen en beschikt al meer dan 50 jaar over een vliegbrevet, maar door zijn recente blunder zou dit hem wel eens afgenomen kunnen worden...

De 74-jarige acteur landde afgelopen maandag zijn Husky sportvliegtuig op een vliegveld in Californië, maar zag daarbij een taxibaan aan voor een landingsbaan. Hierdoor vloog hij volgens zender NBC rakelings over een passagiersvliegtuig, dat nog op de grond stond met maar liefst 116 mensen aan boord. Eenmaal aan de grond vroeg Ford via de radio ''Was het normaal dat er een vliegtuig onder me stond?'' Daarop werd hem medegedeeld dat hij een serieuze fout begaan had door taxi- en landingsbaan met elkaar te verwisselen.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit F.A.A. is een onderzoek gestart, aangezien het landen op een taxibaan een ernstige overtreding is die kan leiden tot intrekking van het vliegbrevet. Dit is trouwens niet de eerste keer dat Ford ternauwernood aan een vliegtuigongeluk ontsnapt: in 2015 crashte hij met zijn vliegtuigje op een golfbaan in Venetië nadat een van de motoren was uitgevallen. Hij kwam er toen redelijk goed vanaf met enkel een gebroken arm en een hoofdwond.

Harrison Ford zal binnenkort samen met Ryan Gosling te zien zijn in de nieuwe Blade Runner 2049.

NieuwsFilm

meest populair