Emma Watson vindt Hermione nog steeds een rolmodel

Emma Watson vindt Hermione nog steeds een rolmodel

Emma Watson vertelt in een interview dat zij graag een vrouwlijk rolmodel speelt. Volgens de Harry Potter-actrice stralen haar karakters vaak een duidelijk boodschap uit voor veel jonge meiden op de wereld.

In een recent interview met Entertainment Weekly vertelt actrice Emma Watson (Beauty and the Beast, Noah) over de nog steeds aanwezige impact van haar Harry Potter-karakter Hermione Granger (in het Nederlands: "Hermelien Griffel") op de jeugd van vandaag de dag. Volgens Watson is Hermione een inspiratiebron voor vele jonge vrouwen en dus een goed rolmodel.

"Hermione is hét perfecte voorbeeld van een vrouw die de vooroordelen rondom haar persoon keihard ontkracht," zo vertelt Watson. Volgens Watson kon Hermione dankzij haar intelligentie de rol als leider van de groep prima op zich nemen. Over de twee mannelijke groepsgenoten van haar magische karakter, Harry Potter (Daniel Radcliffe) en Ron Weasley (Rupert Grint) vertelt Watson het volgende: "Harry is veel inuïtiever, Ron doet gewoon mee voor de ervaring en Hermione is degene die het plan bedenkt. Zij heeft de leiding." Hermione zal bekend staan onder fans van "The Wizarding World of Harry Potter" als een "bazig, pittig tantetje", zeker in de eerste paar films uit de serie.

Bekijk de afbeelding
De boodschap die haar karakter Hermione hiermee verkondigt, is volgens de 26-jarige filmster duidelijk. "Jonge vrouwen moeten zich realiseren dat zij net als Hermione er ook toe doen. Zij zijn geen sidekick, ze zijn vrij om de ruimte te pakken die ze nodig hebben," aldus Watson. Verder zegt de actrice dat Hermione in het verhaal "erg loyaal naar haar vriendengroep toe is" en dat ze "de fundamentele, onmisbare lijm is die de groep bij elkaar houdt". Al met al is Watson dus erg positief over de invloed die zij kan uitoefenen op haar jonge fans.

Vanaf 16 maart is Watson te zien in de live-action sprookjesverfilming van Belle en het Beest, Beauty and the Beast. In deze moderne versie van de bekende sprookjesprent afkomstig uit de Disney-stal speelt Watson de bloedmooie Belle; een pientere jonge vrouw met talent voor de wetenschap, die wordt opgesloten in een betoverend, maar duister kasteel waar een beestachtige prins zich schuilhoudt.

Watson koos uiteindelijk voor deze rol, omdat ook Belle volgens haar een goed rolmodel is. Eerder wees zij de rol van Cinderella, in de gelijknamige film uit 2015, af omdat deze prinses te weinig kracht uitstraalde volgens Watson. Watson is dus een echte feminist en roept ook andere vrouwen én mannen op om de roep om betere posities, kansen en omstandigheden voor vrouwen mee te verwezenlijken.

Hieronder nog de schitterende trailer van Beauty and the Beast! Be Our Guest!



NieuwsFilm

meest populair