Shia LaBeouf's 'He Will Not Divide Us'-project krijgt nieuw leven

Shia LaBeouf's 'He Will Not Divide Us'-project krijgt nieuw leven

Het kunstproject werd eerder deze maand stopgezet toen de live-videostream geweld aantrok.

Het is geen geheim dat weinig mensen uitkeken naar het bestuur van de 45ste Amerikaanse President Donald Trump. Toen hij 20 januari plaatsnam in het Witte Huis en het begin inluidde van zijn vier jaar durend bewind, startte acteur Shia LaBeouf een nieuw kunstproject. Het heet He Will Not Divide Us en is opgericht met Engelsman Luke Turner en de Finse Nastja Säde Rönkkö.

In New York konden liefhebbers het Museum of the Moving Image bezoeken en daar deelnemen aan een live-videostream. Omdat er echter te veel mensen met elkaar ruzie zochten en op de vuist gingen (voornamelijk vanwege de aanwezigheid van blanke nationalisten), besloot het museum een punt te zetten achter het project.

De 30-jarige LaBeouf heeft nu via zijn website aangegeven dat het kunstproject nog geen verleden tijd is. In tegendeel, ze hebben een nieuwe plek gevonden waar de stream bezocht kan worden: het El Rey Theater in Albuquerque, New Mexico. De live-beelden zijn nu weer te zien via de website van He Will Not Divide Us.

Via een brief op The Campaign Book onthulde het drietal hun nieuwe plannen. Ook lieten ze weten teleurgesteld te zijn in het Museum of the Moving Image en hun besluit om het kunstproject op te heffen. Er staat o.a. in dat LaBeouf en co. aan het museum hadden gevraagd of ze eventuele problemen wilden oplossen en optreden als dat noodzakelijk was. Kennelijk had het museum daar geen zin in.



NieuwsFilm

meest populair