Derde editie Scholieren Filmfestival Leiden van start

Derde editie Scholieren Filmfestival Leiden van start

Van 6 t/m 10 maart 2017, met als openingsfilm Leonardo DiCaprio's 'Before the Flood'

Below the Surface. Dit is het thema van de derde editie van het Scholieren Filmfestival Leiden (SFL), een festival georganiseerd door scholieren, voor scholieren. Het doel van het festival is om leerlingen in aanraking te brengen met films en genres die ze normaal niet zouden kijken. Het is een leuke manier om leerlingen op een educatieve wijze verhalen te laten zien, waarbij er dit jaar Below the Surface wordt gekeken naar de betekenis van de films en de diepere emotionele lagen.

Het festival is onderdeel van het Leiden International Film Festival (LIFF) en wordt georganiseerd door leerlingen van vijf Leidse scholen. Het duurt een schoolweek en tijdens het festival krijgen 5000 scholieren de kans om gratis een film te bezoeken, wat niet alleen leuk, maar ook leerzaam is. Dit is dankzij de filmkeus en de extra activiteiten rondom het festival, zoals workshops en lezingen van gastsprekers.

Voor de leerlingen die het festival mogen organiseren, is het een bijzondere ervaring. Als kernteam van de scholen krijgen zij de vrijheid om te kiezen hoe ze het festival vorm willen geven, wat het thema dit jaar is, welke gastsprekers worden uitgenodigd en natuurlijk welke films er worden vertoond. Het geeft de leerlingen de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en te gebruiken voor iets waar zij zelf enthousiast over zijn.

Het festival vindt plaats van 6 t/m 10 maart in het Lido in Leiden. Op elke dag gaat een van de locaties naar de films die door een groep leerlingen van die school zijn uitgekozen. Voor deze dag worden op de scholen de kaarten uitgedeeld en kan iedereen kiezen naar welke film hij/zij wil gaan. 's Avonds draaien er naast het gewoonlijke programma twee films van het festival, die niet alleen voor scholieren zijn bedoeld, maar voor alle leeftijden.

De openingsfilm is Before the Flood, een documentaire van Leonardo DiCaprio, de vredesambassadeur voor de Verenigde Naties. Hij reist in deze film de wereld rond om klimaatveranderingen zelf te aanschouwen. en roept op om actie te ondernemen.[i]Before the Flood is niet eerder in de Nederlandse bioscopen uitgebracht en zal, in samenwerking met National Geographic, worden vertoond op de openingsavond op 6 maart.

NieuwsFilm

meest populair