James Cameron over noodzaak 3D-versie 'Terminator 2: Judgment Day'

Zou het om geld gaan?

Tijdens het Berlin Film Festival, gehouden van 2 tot met 19 februari, is onder meer de 3D-versie van Terminator 2: Judgment Day uit 1991 vertoond. Tijdens een aansluitende Q&A op Facebook gaf regisseur James Cameron toelichting op de noodzaak van de 3D-conversie van zijn klassieker.

Als eerst de enthousiaste woorden van Cameron over het eindresultaat: "We hebben erg hard gewerkt aan goede 3D. We startten met een 4K-versie en daarna hebben we een degraining-proces gestart. Dus de film ziet er eigenlijk beter uit. Zelfs als je de film in 2D zou bekijken dan zou de film er beter uitzien dan in 1991."

Maar belangrijker; waarom vindt Cameron het zo belangrijk dat er een 3D-versie verschijnt van zijn klassieker? "Kijk, ik zou het geweldig vinden om het met al mijn films te doen. Ik zou graag The Abyss zien, ik zou graag Aliens zien. Het komt uiteindelijk neer op een economische keuze eerlijk gezegd. De Titanic release was erg succesvol. We hebben $440 miljoen opgehaald met de 3D-versie van Titanic. Dus als we met de T2 re-release een redelijke hoeveelheid geld weten binnen te halen, dan kunnen we ook naar de andere films kijken. Maar als we het alleen vanuit ijdelheid zouden moeten doen, dan zou ik er waarschijnlijk niet aan beginnen."

De 3D-versie van T2 moet later dit jaar in de bioscoop verschijnen. Of de film ook in de Nederlandse bioscopen terugkeert is nog onbekend. Hieronder een eerder affiche:

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair