Beelden van bijna verongelukte Harrison Ford vrijgegeven

Beelden van bijna verongelukte Harrison Ford vrijgegeven

Was de fout die hij beging echt zo gevaarlijk als iedereen zegt?

Voor de altijd rustige, 74-jarige Harrison Ford was het vorige week even schrikken toen hij op het John Wayne Airport in Orange County, Californië wilde landen met zijn Aviat Husky-vliegtuig. De acteur beging een fout en landde op een taxibaan, welke hij voor een landingsbaan zag. Dat klinkt allemaal niet zo denderend, maar met de daad bracht hij een taxiënde vliegtuig van American Airlines in gevaar. Aan boord waren 110 passagiers en zes crewleden. Ford vloog er niet ver vandaan.

Door het incident heeft de Federal Aviation Administration (het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten) een onderzoek op touw gezet. Mogelijk kan Ford zijn vliegbrevet kwijtraken of simpelweg een waarschuwing ontvangen. Hoe dan ook, hieronder kan je de bewegende beelden zien van Ford die dacht het juiste te doen. Deze zijn vrijgegeven door het vliegveld.



Harrison Ford is een groot liefhebber van vliegen. In de jaren 60 nam hij deel aan een pilotenopleiding. Omdat het hem te veel kostte moest hij stoppen. Ergens in de jaren 90 kocht hij een Gulfstream II en werd door één van de piloten verder geschoold. Twee keer toe is de acteur neergestort. In 1999 met een helikopter en in 2015 met een tweezits vliegtuig. Destijds landde hij op een golfbaan nadat de motor dienst weigerde. Volgens een getuige had hij met deze handeling levens gered, anders zou hij in een voorstad beland zijn.

NieuwsFilm

meest populair