Boerka's, begeerte en Boeddistische westerns op CinemAsia 2017

Boerka's, begeerte en Boeddistische westerns op CinemAsia 2017

CinemAsia onthult het filmprogramma van haar 10e festivaleditie.

CinemAsia maakt haar volledige programma openbaar, inclusief competitietitels die meedingen naar de Tiger Beer Jury Award. Naast de competitiefilms selecteerde CinemAsia voor haar tiende editie elf speelfilms, vier documentaires, vijf shorts en twee filmlab producties.

De competitie voor de Tiger Beer Jury Award bestaat uit acht speelfilms uit alle hoeken van Azië. De winnaar van de Tiger Beer Jury Award ontvangt ook een geldprijs van €1000. Openingsfilm Mad World bijt de spits van de competitie af met een indringend portret van een man met bipolaire stoornis in Hong Kong. Uit Cambodia komt Davy Chou's Diamond Island, een film over arme tieners die hun geluk zoeken in de grote stad. De feministische romantische komedie Lipstick Under My Burkha representeert een golf Indiase filmmakers die gendernormen uitdagen met mainstream producties. Tibet wordt in weelderige shots afgebeeld in Yang Zang's Boeddhistische western Soul on a String.

Van een tocht door Tibet loopt de competitie over een smokkelroute van Birma naar Thailand in Midi Z's emigratiedrama The Road To Mandalay. In The Window spelen intieme familieproblemen zich af tegen de achtergrond van politieke onrust in Indonesië. De "Daisuke Miyazaki joint" Yamato (California) gaat over de pogingen van een Japanse tiener om door te breken als rapper probeert. Lu Zhang's sluit op twaalf maart de tiende editie van CinemAsia in Kriterion op dromerige wijze af met A Quiet Dream

Buiten de competitie brengt de tiende editie van CinemAsia een grote selectie aan nieuwe films uit Azië. Speelfilms als Apprentice#BKKYFathersI AmericaSalawaku en Taxi Stories tonen jongeren die tegen de achtergrond van een globaliserend en moderniserend Azië hun plek in de wereld proberen te vinden. De documentaires Hebei, TaipeiMy Father's ChoiceSunday Beauty Queen en The Beekeeper and his Son benaderen soortgelijke onderwerpen vanuit de non-fictiehoek.

Een paar van de meest toonaangevende Aziatische genreproducties die uitblinken in hun originaliteit en vermogen om in de Aziatische markt volle zalen te trekken zijn ook te zien tijdens CinemAsia. Met The Age of ShadowsThe Truth Bneath en Train To Busan is vooral de succesvolle Koreaanse genrefilm vertegenwoordigd in Amsterdam. Uit Japan komt het uiterst originele Suffering Of Ninko, over een Japanse monnik die naar het celibaat poogt te leven, maar door de mensen om hem heen te hevig begeerd wordt. In Chonfqing Hotpot balanceert regisseur Yang Qing tussen suspense, komedie en een vlaagje romance in een spectaculaire misdaadfilm.

CinemAsia presenteert ook vijf shorts en twee korte producties die onder de begeleiding van CinemAsia's FilmLab tot stand zijn gekomen. Deze FilmLab producties beleven hun première tijdens CinemAsia. 

Over CinemAsia


Met meer dan 25 nieuwe films geeft CinemAsia een breed beeld van de hedendaagse Aziatische cinema: van spraakmakende kaskrakers en inspirerende documentaires tot arthousefilms met een dynamische blik op de wereld.

CinemAsia richt zich niet alleen op cinema. Het festival organiseert ook een groot aantal festiviteiten die aansluiten bij de Aziatische cultuur en entertainment zoals Food & Film, Rainbow Kara-OK, Paneldiscussies, De Aziatische Bazaar en een verdiepend LGBT-programma.

NieuwsFilm

meest populair