Joe Carnahan: "Mijn 'Uncharted'-script is R-rated"

Joe Carnahan: "Mijn 'Uncharted'-script is R-rated"

Wat de scenarist betreft zal de film niks onderdoen voor de spellenreeks.

Vorige maand liet schrijver/regisseur Joe Carnahan (Narc, The Grey) nog weten dat het script van gameverfilming Uncharted was afgerond. Carnahan zou de film oorspronkelijk ook regisseren, maar moest hier van afzien door zijn betrokkenheid bij Bad Boys for Life. Shawn Levy zal nu het stokje als regisseur overnemen. Tijdens een persronde van afgelopen week liet Carnahan aan Coming Soon weten dat zijn script voor Nathan Drakes avonturen zeker weten R-rated is:



Carnahan liet daarnaast weten dat eerdere scenaristen van Uncharted de Indiana Jones-films probeerden te imiteren. In tegenstelling tot hen wil Carnahan de toon van Spielbergs films negeren:



Carnahan gaf tenslotte aan dat Sony en Naughty Dog hem complete vrijheid gaven wat betreft het verhaal:

"Ze lieten me mijn eigen ding doen. Ik heb waarschijnlijk de meest idiote actiescenes ooit geschreven voor deze film. Ik heb de Uncharted-spellen als een sjabloon gebruikt, maar heb niet een specifiek spel gebruikt om het verhaal op te baseren. De sequenties uit die spellen zijn immers al zo mooi mogelijk gemaakt. Het heeft dus geen zin om dat soort dingen te vertalen naar een film, je kunt beter met nieuwe ideeën komen. Het was een uitdaging, maar ook heel tof om te doen."

Eerder schrijvers die een poging deden om het scenario van Uncharted te schrijven zijn Mark Boal, David O. Russell, David Guggenheim, Cormac and Marianne Wibberley en Thomas Dean Donnelly en Joshua Oppenheimer.



NieuwsFilm

meest populair