'King Arthur: Legend of the Sword' was oorspronkelijk startschot filmuniversum

'King Arthur: Legend of the Sword' was oorspronkelijk startschot filmuniversum

Maar van die plannen is men afgeweken.

Guy Ritchie's King Arthur: Legend of the Sword moet het startschot zijn voor een nieuwe franchise. Zes films zijn er gepland voor het verhaal, gebaseerd op de boeken van Sir Thomas Malory. Nu blijkt uit gesprekken van Collider met producent Lionel Wigram dat het oorspronkelijk het idee was om er een filmuniversum van te maken. Bij die plannen behoorden onder meer spin-offs die de oorsprongsverhalen van afzonderlijke personages zouden vertellen. Maar dat is nu niet meer de bedoeling.

"Ik denk dat we onze eigen richting op zullen gaan, hopelijk met een knipoog of knikje naar die oorspronkelijke verhalen," begon Wigram. "Er zijn bepaalde dingen waar we ons op baseren, zoals een man met de naam Joby Harold, die kwam met het oorspronkelijke idee voor deze specifieke franchise en zijn idee was om afzonderlijke oorsprongsverhalen te maken voor Koning Arthur, Lancelot, Merlijn..."

Maar dat wordt dus niet de te volgen weg. "Ik denk niet dat we die weg zullen volgen. We zullen zien wat er gebeurt, we maken nu de eerste film en als we het geluk hebben er meer te maken, wordt het iets anders dan dat, maar nog altijd het basisidee: iedereen krijgt een afzonderlijke reis en tijdens de film ontmoeten we onze hoofdpersonen op een iets andere manier dan een oorsprongsverhaal, dat hen hopelijk op een leuke manier opnieuw uitvindt."

De grote vraag die Warner Bros. en regisseur Guy Ritchie eerst moeten beantwoorden, is of er wel een markt is voor een nieuwe film over Arthur. Het antwoord op die vraag krijgen we op 11 mei, want dan draait de film in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair