Gerucht: Heropnames 'Star Wars: The Last Jedi' wijzigen scènes Leia

Gerucht: Heropnames 'Star Wars: The Last Jedi' wijzigen scènes Leia

Wellicht dat ze dan helemaal niet in Star Wars Episode IX te zien is.

Het schijnt dat Rian Johnson enkele scènes van Star Wars: The Last Jedi helemaal opnieuw moet opnemen. Dat om het overlijden van actrice Carrie Fisher, die Princess Leia speelt, te kunnen verwerken. Niet alleen zou er nu een ode aan haar gebracht worden, ook kan het dat er scènes gewijzigd worden zodat ze op natuurlijke wijze uit de franchise geschreven kan worden.

Een 'probleem' waar Lucasfilm en Disney mee te maken hebben, is namelijk dat Fishers Leia een grote rol speelt in The Last Jedi en oorspronkelijk een nog grotere zou krijgen in Star Wars: Episode IX. Een CGI-versie van Fisher is geen mogelijkheid, dus moet de actrice bijna wel uit die film geschreven worden.

Wat Star Wars: The Last Jedi betreft, stelt Mike Zeroh dat "enkele grote scènes van Fisher uit Episode VIII gehaald worden. Ik geloof dat ze bepaalde scènes opnieuw opnemen, en aanpassen om ze extra bijzonder te maken en een interessant eerbetoon aan haar te brengen. Deze aanpak werd ook gehanteerd bij Furious 7, met Paul Walker en zoiets soortgelijks zou kunnen gebeuren bij Carrie Fishers General Leia." De heropnames van de film zouden plaatsvinden in Oostenrijk, Schotland en Ierland.


Heropnames zijn uiteraard gemeengoed bij Hollywood-films. Dat er scènes opnieuw opgenomen moeten worden, of kleine wijzigingen gemaakt worden, is dus niets vreemds. Het zou goed kunnen dat Zeroh in dit geval gewoon gelijk heeft en dat er bepaalde stukken veranderd worden. Tijd heeft men nog genoeg: The Last Jedi draait vanaf 14 december in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair