Ian McShane vertelt 'Game of Thrones'-fans nogmaals een leven te zoeken

Ian McShane vertelt 'Game of Thrones'-fans nogmaals een leven te zoeken

Volgens hen zou hij een aflevering uit seizoen 6 hebben verpest.

Menigeen houdt niet van spoilers, vooraf bemachtigde informatie die het kijkplezier van een film of serie verziekt. Wanneer een acteur dan zoiets doet in een interview, dan kan je ervan uitgaan dat fans hun mening uiten. Begin 2016, voordat het zesde seizoen van Game of Thrones nog maar begonnen was, vertelde Ian McShane iets over de aflevering waarin hij een gastrol zou hebben - aflevering 7, The Broken Man.

De 74-jarige Engelsman onthulde dat hij een oud-krijger speelt die nu een vreedzame weg volgt. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor het terughalen van een geliefd karakter, dat dood gewaand werd. Kort daarop kreeg hij van de kijkers op zijn donder, maar de beste man beet terug tegenover The Telegraph. "Je zegt maar iets en iedereen op het internet gaat uit zijn dak. Ik werd ervan beschuldigd het plot weg te geven, maar ik heb zoiets van: 'Zoek een leven.' Het gaat alleen maar om tieten en draken."

In het aprilnummer van Empire komt McShane hierop terug. Hij zei tegen hen: "Kan je het geloven? 'O, maar je geeft het nu weg.' Ten eerste, je vindt het geweldig. Ten tweede, je zal het vergeten zijn wanneer de aflevering uitkomt. En wat geef ik weg? Een karakter, geliefd door iedereen, keert terug? Zoek toch verdomme een leven. De show is gigantisch, maar sommige fans identificeren zich er iets te veel mee. Ik wilde graag zeggen: 'Hé, heb je aan je levenswijze gedacht? Misschien dat je eens wat vaker uit huis moet gaan."

Toen de ster uit Deadwood voor het eerst over zijn rol sprak, vertelde hij ook aan The Telegraph dat het maar om één aflevering in seizoen 6 draaide en dat het zijn dood betekende. "Ze vroegen me of ik mee wilde doen met 'Game of Thrones' en ik zei: 'Natuurlijk, dan kan ik mijn oude maten Charles Dance en Stephen Dillane weer zien.' Toen vertelden ze: 'Nee, die hebben we gedood.' Ik wist niet zeker of ik me volledig aan de serie kon verbinden, maar toen onthulden ze me dat het om één aflevering ging. 'Dat betekent dat ik dood ga aan het eind. Geweldig, ik doe mee.'"



NieuwsFilm

meest populair