Meryl Streep's 'Oscar-jurk ruzie' met Karl Lagerfeld

De modeontwerper loog volgens de actrice.

Meryl Streep gaf een paar weken geleden, tijdens de uitreiking van de Golden Globes, nog een stevige speech over Donald Trump. Velen verwachten dat zij, of andere bekendheden, het weer over de nieuwe President zal hebben tijdens de Oscar-uitreikingen. Maar ondertussen is de actrice in een ruzie verwikkeld een andere bekendheid, namelijk met niemand minder dan de beroemde modeontwerper Karl Lagerfeld.

Lagerfeld liet weten dat hij bezig was met een jurk voor Streep's Oscar-avond, maar dat haar team op het laatste moment ervan af zag: ''Ik had het ontwerp gemaakt en we waren al aan de jurk bezig. Hij begon er goed uit te zien maar toen kregen we plotsklaps van een van Meryl's woordvoerders te horen dat we ermee konden stoppen, aangezien ze iemand anders hadden gevonden die haar zou betalen om bij die speciale gelegenheid een bepaalde jurk te dragen''.

Streep liet weten dat dit absoluut niet waar is: ''Karl Lagerfeld, een prominente modeontwerper, vertelde een leugen over mij. Ik heb inderdaad gekozen voor een andere jurk, maar zijn bericht heeft mij een slechte naam bezorgd. Het doet nog steeds de ronde en dit is nu het eerste waar mensen het over zullen hebben i.p.v. over mijn 20ste nominatie. Ik hoop dat dit deze speciale avond voor mij niet zal verpesten. Ik neem dit serieus; Lagerfeld's uitspraak was een leugen, die nog overal te lezen is ook. Ik hoop van harte dat hij hiervoor zijn excuses gaat aanbieden''. Een vertegenwoordiger van de 67-jarige actrice zei dat Streep nooit iets zou willen dragen tegen betaling.

Het is niet de eerste keer dat Lagerfeld uithaalt naar een bekendheid; een paar jaar terug zei hij over Pippa Middleton dat ze : ''Alleen haar rug zou moeten laten zien want ze heeft geen leuk gezicht'' en zei hij over zangeres Adele dat ze ''Iets te dik is maar wel fenomenaal goed kan zingen''.

Maar heel erg vreemd klinkt het verhaal trouwens niet. Meerdere ontwerpers hebben al eens eerder laten weten dat de nodige bekendheden flink geld krijgen om bepaalde jurken of juwelen te dragen.

NieuwsFilm

meest populair