Vikander, Ridley & Larson tonen interesse in apart Robin Hood-script 'Marian'

Vikander, Ridley & Larson tonen interesse in apart Robin Hood-script 'Marian'

Deze versie draait niet om de Engelse volksheld die van de rijken steelt en aan de armen geeft.

Voor Paradigm is het een druk weekend geweest. De onderneming is levendig bezig met een thuis te vinden voor een nieuw script van Pete Barry, genaamd Marian. Het vertelt een ongewoon verhaal over Vrouwe Marianna (Lady Marian), bekend van de legendarische verhalen over boogschutter Robin Hood. Er zijn al aardig wat producenten en actrices in beeld gekomen die zich tot het project aangetrokken voelen.

Het gaat o.a. om Alicia Vikander, Daisy Ridley en Brie Larson. De dames zijn de laatste paar jaren goed op dreef in Hollywood - allen niet onbekend met blockbusters. Marian wordt dan ook omschreven als een episch verhaal met een vrouw in de hoofdrol, welke vergelijkingen zou hebben met bekende titels als Gladiator en Braveheart. Notoire producenten als Steven Spielberg, Jerry Bruckheimer, Shawn Levy en Simon Kinberg hebben ook belangstelling getoond. Dat zou komen omdat Barry's scenario naar een franchise kan leiden.

In Marian leidt een samenzwering, om Engeland te veroveren, naar de moordaanslag op Robin Hood. Hij sterft voor de ogen van Marian, die haar volk moet voorbereiden op een oorlog die niet enkel het lot van haar koninkrijk beslist, maar ook toont hoe zij de mantel van haar geliefde overneemt.

Niet alleen zijn er al vele films gemaakt rondom Robin Hood, er staan er ook een hoop op de planning. Één daarvan is momenteel bezig met de opnames: Robin Hood: Origins. Hierin wordt het titelkarakter gespeeld door Taron Egerton. The Knick-actrice Eve Hewson speelt Maid Marian. De regie is in handen van Otto Bathurst.



NieuwsFilm

meest populair