Chaos in sterrenstelsel als 'Star Wars: The Last Jedi' begint

Eindelijk neemt iedereen de First Order serieus.

Een franchise als Star Wars is natuurlijk zo populair, dat elk detail uitgebreid uitgemeten wordt, nog voordat er een nieuwe film komt. Zo ook als het aankomt op Rian Johnsons The Last Jedi. Die film pikt het verhaal direct na de gebeurtenissen in The Force Awakens op en nu is daar weer wat nieuws over.

Volgens Making Star Wars is het sterrenstelsel direct na de film vervallen in chaos. Dat komt omdat de bevolking Supreme Leader Snoke (Andy Serkis) eindelijk serieus neemt. Als The Force Awakens begint zouden de mensen in de New Republic de First Order niet heel serieus nemen en niet als echte bedreiging zien. Dat is natuurlijk heel anders.

Dat zou er aan het begin van The Last Jedi toe leiden dat Snoke en de zijnen gezien worden als "maniakale fanatici", die een groot gevaar voor vrijheid en democratie vormen. Steeds meer mensen steunen dan ook General Leia Organa (Carrie Fisher) die lang gezien werd als een eenling in haar waarschuwingen. Een heel verrassende ontwikkeling is dit natuurlijk niet, maar het zou wel een beeld schetsen van de rol voor Fishers personage die men voor de toekomstige films voor ogen had.

De First Order is volgens Making Star Wars als de film begint sterker dan ooit, ondanks het verlies van Starkiller Base. Dat terwijl het sterrenstelsel in complete chaos verkeert na het verlies van de Republiek. Op die manier zou de First Order dan ook makkelijk het overwicht kunnen krijgen in de strijd, mede door zijn link met het voormalige Keizerrijk.

The Last Jedi gaat op 14 december in première.



NieuwsFilm

meest populair