J.J. Abrams: Mark Hamill wint Oscar met 'The Last Jedi'

J.J. Abrams: Mark Hamill wint Oscar met 'The Last Jedi'

Hoe zit dat eigenlijk met Oscars en Star Wars-films?

Tijdens de twaalfde jaarlijkse Oscar Wilde Awards in het hoofdkwartier van Bad Robot te Los Angeles - bedoeld om Iers entertainmenttalent te vieren - sprak regisseur J.J. Abrams over Star Wars: The Last Jedi. Volgens Abrams kan dit wel eens een film worden die Oscars binnensleept. Specifiek dan voor acteur Mark Hamill, die de rol van Luke Skywalker speelt.

"Ik denk dat we allemaal erg teleurgesteld zullen zijn als hij geen Oscar wil, en niemand nog teleurgestelder dan Mark," zei Abrams, die wellicht grapte, gezien de aard van de prijsuitreiking. "Hij is hilarisch. Hij heeft komedie gedaan. En is een geweldige kerel, die alles kan doen." Daarnaast plaatste hij laatst onderstaand beeld op Twitter, en refereerde hij in het bijschrift naar een Oscar-waardig monoloog.


Wellicht dat Abrams nu dus een grapje maakte, maar gezegd moet worden dat acteur Alec Guinness genomineerd werd voor de Oscar voor de beste mannelijke bijrol in A New Hope en ook het werk van Frank Oz als Yoda in Empire Strikes Back gold lang als kanshebber. Echt uit de lucht vallen komen die verhalen over een acteeroscar voor een Star Wars-film dus niet.

Het is nog niet bekend hoe groot de rol van Mark Hamill wordt in Rian Johnsons The Last Jedi. Wel is vrijwel iedereen het erover eens dat Luke in de film de mentor wordt van Rey (Daisy Ridley). En vermoedelijk zit er een hereniging met zus Leia (Carrie Fisher) in de film. Of dat zo is, wordt over negen en een halve maand onthuld.

NieuwsFilm

meest populair