Vier wereldpremières op openingsavond HAFF

Vier wereldpremières op openingsavond HAFF

Vier gloednieuwe animatiefilms voor de prijs van één op 22 maart in Utrecht.

In aanwezigheid van filmmakers opent het Holland Animation Film Festival met maar liefst vier wereldpremières en een Nederlandse première op woensdagavond 22 maart in CineMec, Utrecht om 20:30.

Iedereen is welkom op deze avond die door burgemeester Van Zanen wordt geopend. Met films van jonge talenten en ervaren makers geeft het programma een overzicht van de animatiefilm van nu. Muziek speelt in veel van de animatiefilms een belangrijke rol, ook op deze avond.

Kaarten voor de openingsavond zijn te verkrijgen bij CineMec. De kaartverkoop voor de overige films van het HAFF start binnenkort op de site van het HAFF zelf.


Bekijk de afbeelding

Wereldpremières


Oasis van de jonge Letse filmmaker Gints Zilbalodis is een avonturenfilm. Opzwepende muziek begeleidt een jongen die bang is om zijn oase te verlaten vanwege de geest die daarbuiten dreigend op hem wacht. De Zuid-Afrikaanse Naomi van Niekerk had My mamma is bossies net afgerond voordat het programma van het HAFF bekend werd. Een melancholische muziekfilm in zwart-wit met zand en silhouetten. In Strange Fish van de Amerikaanse filmmaker Steven Subotnick krijgen we ogenschijnlijk willekeurige fasen van de evolutie te zien in zwart-wittekeningen op ruw papier. Lindy Hop van de Brit Stuart Pound is een experimentele muziek/dansfilm met originele beelden van de International Lindy Hop Competition in Washington. 


Bekijk de afbeelding

Nederlandse première

Ook 'Parade' de Satie van de Japanse regisseur Koji Yamamura met het Willem Breukercollectief kleurt het openingsprogramma. In deze Nederlandse première proeven we een luchtig pleidooi voor de kunst. De Zwitserse speciale gast van dit jaar, Georges Schwizgebel laat in Romance een wervelend verhaal ontspinnen uit het raam van het vliegtuig.

In A Crow Has Been Calling for a Whole Day reist de Chinese Liu Yi door India. Een combinatie van live action en animatie. InExtrapolate van de Utrechter Johan Rijpma wordt een lijn doorgetrokken op een raster. Als de lijn het raster verlaat, verspreidt het proces zich naar de omgeving en wordt het weerspiegeld. 


Bekijk de afbeelding

Over het HAFF

Van blockbuster tot vernieuwende arthouse, iedereen kan op de 20ste editie van het Holland Animation Film Festival (HAFF) een film van zijn voorkeur vinden.

Vijf dagen lang komen de meest uiteenlopende vormen van animatie aan bod, van spraakmakende feature films, eigenzinnige shorts en innovatieve cross-overs tot beeldende kunst met installaties. Het HAFF is meer dan filmkijken alleen: regisseurs komen langs en nemen deel aan talkshows, masterclasses en lezingen en er zijn educatieve programma's. Het HAFF is het grootste internationale animatiefilmfestival van Nederland met meer dan 450 lange en korte films, installaties, strips en games, competities, speciale programma's.

Holland Animation Film Festival vindt plaats van 22 t/m 26 maart 2017 op diverse locaties in hartje Utrecht.

NieuwsFilm

meest populair