Blu-Ray Review: The Girl on the Train

Blu-Ray Review: The Girl on the Train

Spannend met een verwarde Emily Blunt en gekkige Haley Bennett.

Regie: Tate Taylor | Cast: Emily Blunt (Rachel Watson), Justin Theroux (Tom Watson), Haley Bennett (Megan Hippwell), Luke Evans (Scott Hippwell), Rebecca Ferguson (Anna Watson), Edgar Ramírez (Dr. Kamal Abdic), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Bioscooprelease: 06.10.2016 | Recensie FT: 3 sterren

Met rollen voor Emily Blunt, Justin Theroux, Haley Bennett, Luke Evans, Rebecca Ferguson en Edgar Ramírez leek The Girl on the Train van regisseur Tate Taylor (The Help, Get on Up) een van de meest interessante projecten van 2016. Toch wist de mysterieuze thriller en verfilming van het gelijknamige boek de verwachtingen niet helemaal waar te maken. Maar met een budget van $45 miljoen werd er wereldwijd toch nog een nette $173,2 miljoen opgehaald.

In het wisselend ontvangen The Girl on the Train (FT Stercijfer = 5,8) ontmoeten we de gescheiden Rachel Watson. Rachel reist dagelijks hetzelfde traject met de trein waaraan het huis van het stel Megan en Scott Hipwell grenst. Ze raakt gefascineerd door het ogenschijnlijk perfecte stel. Maar dan gebeurt er een gruwelijk misdrijf bij Megan en Scott. Ze raakt betrokken in een zeer ingewikkelde vermissingszaak en moet vrezen voor haar eigen leven.

Distributeur Entertainment One bracht The Girl on the Train onlangs uit op Blu-ray en zette er zelfs wat bonusmateriaal op. Hieronder een blik op de content van de schijf.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 8713045247942 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Entertainment One

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Girl on the Train zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt het high def-logo van eOne in beeld, gevolgd door een waarschuwing en de trailers van A Dog's Purpose, The Light Between Oceans en Lion. Na de kijkwijzer (16 jaar) volgt het geanimeerde hoofdmenu.

Beeld

Met een bijna beeldvullend beeld kijkt The Girl on the Train prima weg middels deze Blu-ray uitgave. De postieve zaken zijn de kleur en de scherpte. De kleuren zijn doorgaans natuurlijk, al soms wat sober en donker. Toch blijven de donkere scènes redelijk overeind als het gaat om de weergave van de details. De scherpte wordt helaas wat gehinderd door een lichte korrel, die vermoedelijke niet aanwezig had hoeven te zijn. Jammer. Heel storend mag het overigens niet genoemd worden. Al met al een degelijke High Def-weergave van een film die vaak wisselt tussen scènes in het donker en overdag.

Geluid

Entertainment One levert de schijf af met een standaard DTS-HD track en deze voldoet. De dialoog is prima te volgen en de muzikale ondersteuning, aangeleverd door Danny Elfman (Avengers: Age of Ultron, Big Fish), werkt mee aan de spanningsopbouw en de uitwerking van de emoties van vooral hoofdrolspeelster Emily Blunt als de onzekere Rachel Watson.

Bonusmateriaal

Deleted and Extended Scenes: Maar liefst veertien scènes met een totale speelduur van ruim 18 minuten. Er is geen audiocommentaar beschikbaar. Overigens ontbreekt ook de Nederlandse ondertiteling; zoals bij al het bonusmateriaal.
The Women Behind The Girl: Een featurette die erg aanspreekt, aangezien deze inzoomt op de auteur van het gelijknamige boek. Dit zijn toch vaak de extra's die gemist worden op een thuisuitgave van een boekverfilming. Kort, maar goed om even te zien.
On Board The Train: Een wat snel en weinig echt inhoudelijke featurette waarin de voornaamste cast zich uitspreekt over de film. Erg basic.
Audiocommentaar: Via het setupmenu is een track met audiocommentaar van regisseur Tate Taylor te raadplegen. Uiteraard als de fijne details achter de film wilt weten.

Spannend op momenten; redelijk nette Blu-ray

Voor wie van een nette thriller houdt zit met Tate Taylors The Girl on the Train goed. Het is geen enorme hoogvlieger en zo nu en dan daalt het niveau naar een soort woensdagavond tv-film. Desondanks is er voldoende spanning. De cast doet het verder aardig, maar verwacht niet dat je overdonderd wordt door hun acteurprestaties. Overigens werd Emily Blunt wel genomineerd voor een BAFTA en een Screen Actors Guild Awards. Deze Blu-ray uitgave is redelijk netjes, met doorgaans prima beeld, degelijk geluid en wat enkele extra's.



NieuwsFilm

meest populair