The Girl on the Train (2016)

What did she see?

Rachel Watson is een dronkenlap die de wereld beziet vanuit de trein. Het perspectief van de onbetrouwbare verteller is goed toegepast.
play

5,8 details

  • 112 Min
  • Mystery
  • Thriller
  • Drama
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Rachel is een onlangs gescheiden vrouw die aan de drank is geraakt. Ze begint te fantaseren over het leven van het perfecte stel dat ze dagelijks in de trein ziet zitten. Dit is natuurlijk geheel onschuldig, maar op een dag komt ze thuis na een avond zuipen en zit ze helemaal onder het bloed.

Regie
Tate Taylor
Cast
Emily Blunt, Luke Evans, Rebecca Ferguson, Justin Theroux, Edgar Ramírez, Allison Janney, Haley Bennett, Lisa Kudrow, Laura Prepon, Lisa Young Robinson, Marko Caka, Darren Goldstein, Nicole Bonifacio, Mauricio Ovalle, Jalina Mercado, Alexander Jameson, David Pérez, Kevin D. McGee, Frank Anello, Ross Gibby, Rachel Christopher, Cleta Elaine Ellington, Gregory Morley, Fernando Medina.
Release
27.09.2016
Release NL
06.10.2016
Release DVD
01.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Tate Taylor | Cast: Emily Blunt (Rachel Watson), Justin Theroux (Tom Watson), Haley Bennett (Megan Hippwell), Luke Evans (Scott Hippwell), Rebecca Ferguson (Anna Watson), Edgar Ramírez (Dr. Kamal Abdic), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2016

Op sommige momenten doet The Girl on the Train een beetje denken aan Gone Girl van David Fincher. In beide gevallen gaat het om een boekverfilming van een psychologische thriller, waarin de verdwijning van een jonge vrouw centraal staat. Een alledaagse buitenwijk in de Verenigde Staten is het decor voor een complex (moord)mysterie. Ook nu weer zitten de personages gevangen in een behoorlijk dicht gesponnen web van leugens, seks en geweld. Belangrijk om te vermelden is dat regisseur Tate Taylor het perspectief van de onbetrouwbare verteller goed toepast: hoofdpersonage Rachel Watson is een eersteklas dronkenlap die de wereld louter beziet door een waas van zelfhaat en verdriet. Alleen een verliefd stelletje dat in een mooi huis woont vlakbij de spoorweg, biedt troost. Elke dag als Rachel de trein neemt naar haar werk, projecteert ze haar fantasieën op deze twee tortelduifjes, die Megan en Scott Hippwell blijken te heten.

Natuurlijk is het gras altijd groener bij de buren, maar tot dat besef is Rachel dan nog niet gekomen. Haar voyeuristische gedrag in combinatie met haar overvloedige drankmisbruik, gooit al gauw roet in het eten. Wanneer ze op een ochtend wakker wordt met een totale black-out en schrammen en blauwe plekken op haar ledematen, gaan in haar hoofd alle alarmbellen af. Tot overmaat van ramp blijkt Megan Hippwell diezelfde nacht spoorloos te zijn verdwenen. Het duurt daarom niet lang voordat een rechercheteam op de stoep staat, dat maar al te nieuwsgierig is naar Rachels alibi.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

The Girl on the Train Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.