Don't Breathe (2016)

This house looked like an easy target. Until they found what was inside.

Drie inbrekers hopen hun slag te slaan in het huis van een oude, blinde man. Ze hadden niet gerekend op het dodelijke kat-en-muisspel dat volgt. Adembenemende spanning gegarandeerd!
play

7,1 details

  • 88 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

A Man in the Dark draait om een blinde miljonair die het doelwit wordt van een drietal jonge dieven. Zij denken zo een gemakkelijke buit binnen te halen, maar hun slachtoffer is niet wat hij lijkt te zijn. In plaats van senang en goedaardig is de man in werkelijkheid een gewelddadige en gevaarlijke psychopaat die hen vervolgens op gaat jagen.

Regie
Fede Alvarez
Cast
Stephen Lang, Dylan Minnette, Jane Levy, Daniel Zovatto, Jon Donahue, Franciska Töröcsik, Sergej Onopko, Katia Bokor, Jane May Graves, Emma Bercovici, Christian Zagia, Brak Little, Athos, Olivia Gillies, Dayna Clark, Astor, Nomad.
Release
16.05.2016
Release NL
29.09.2016
Release DVD
15.02.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Fede Alvarez | Cast: Stephen Lang (The Blind Man), Jane Levy (Rocky), Dylan Minnette (Alex), Daniel Zovatto (Money), Emma Bercovici (Diddy), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2016

Met de Evil Dead-remake uit 2013 speelde de Uruguayaanse filmmaker Fede Alvarez zich in het vizier van elk zichzelf respecterende horrorliefhebber. Onder toezicht van producer (en mentor) Sam Raimi ging Alvarez helemaal los met demonisch gespuis, rondvliegende ledematen en emmers gevuld met bloed. Voor zijn tweede speelfilm, die wederom geproduceerd is door Raimi, gooit Alvarez het over een iets andere boeg. Ditmaal geen uitzinnig bloedbad met kettingzagen en bezeten tieners, maar een huisvredebreukthriller die voor het grootste gedeelte leunt op de suspense. Don't Breathe is het zeldzame voorbeeld van een horrorthriller die zijn titel alle eer aan doet: de spanning is regelmatig adembenemend.

Het leven in de buitenwijken van Detroit is behoorlijk uitzichtloos. Jongeren scharrelen maar wat verveeld rond tussen de verloederde panden. De rebelse tienermeid Rocky ziet het niet zitten om haar dagen nog langer te slijten in de buurt van haar verpauperde moeder en schoonvader. Ze is van plan om genoeg geld bij elkaar te jatten, zodat ze samen met haar jongere zusje naar Californië kan vluchten. Haar vrienden bieden mogelijk uitkomst. De gewetensvolle Alex is de zoon van een alarmcentralemedewerker en kan zodoende aan sleutels en alarmpasjes komen. De straatwijze Money (driemaal raden waar deze knakker op uit is) weet op zijn beurt de beste adressen te vinden om een inbraak te plegen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Don't Breathe Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Uitstekende horror / thriller die vanaf het begin boeit en niet loslaat. Vanaf het moment dat de 3 j......"

Don't Breathe

acties